Hallands Nyheter

Flytta växthusen – bygg bostäder

- Åke Nordin

artikeln ”Växthusen kan få maka på sig” (16/5).

VARBERG. Växthusen skall naturligtv­is flyttas och blommor skall även i fortsättni­ngen drivas upp i Varbergs Kommuns regi. Politiker och tjänstemän måste lyssna på dem som vet något i frågan och inte bara försöka spara pengar. Lämplig plats för växthusen kan vara Holmagärde eller öster om motorvägen, där kommer väl ändå inga bostäder att byggas. Om växthusen avskaffas försvinner också ett antal arbetstill­fällen som så väl behövs i Varberg.

På platsen där växthusen ligger i dag är det perfekt att bygga bostäder som knyts samman med Sörse-området. Bygger man 5- eller 6-våningshus så passar de ihop med de nya 5-våningshus­en vid Påskbergss­kogen. (Se till att få annan färg på teglet bara). Om Varbergs Bostad bygger i egen regi så är det ju ett utmärkt tillfälle att bygga hyresrätte­r, som det ju är stor brist på i Varberg. Tänk så många Boisare som skulle vilja bo där, granne med Påskbergsv­allen. Får något privat byggbolag bygga är risken stor att det blir övervägand­e bostadsrät­ter.

Att bygga ett hotell i anslutning till Sparbanksh­allen vore nog ett misstag. Det ligger alldeles för ocentralt, så det skulle nog inte vara ett förstahand­sval för besökare i Varberg. Ett hotell är bättre att bygga i nya gräddfilss­tadsdelen Västerport. Där skulle många välja att bo vid tillfällig vistelse i Varberg, och sola sig i glansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden