Hallands Nyheter

Sexan flyttar inte tillbaka till Sibbarp

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

”Argumenten är en upprepning av argumenten som togs fram vid omorganisa­tionen. De känns inte aktuella”

PATRICK HUIJSKENS

Att flytta tillbaka årskurs sex till Sibbarp är inte aktuellt skriver förvaltnin­gschefen och nämndsordf­öranden i ett svar. Föräldrare­presentant­erna anser att argumenten är gamla.

I mars skickade föräldrare­presentant­erna från den lokala skolstyrel­sen i Sibbarp en skrivelse till barn- och utbildning­snämnden där önskemålet var att årskurs sex skulle flyttas tillbaka till Sibbarps skola. Vid omorganisa­tionen 2013 gick Sibbarps skola från att ha varit en F-6 skola till att bli en F-5.

NU HAR ELISABETH Svennerstå­l Jonsson, förvaltnin­gschef, och Micael Åkesson, ordförande i barn- och utbildning­snämnden svarat. De skriver att det inte är aktuellt att Sibbarps skola åter ska bli en F-6 skola läsåret 2017-2018.

”Med dagens kompetensb­rist på behöriga och legitimera­de lärare så ökar svårighete­n ordförande, styrelsen för Sibbarps skola att få lärare med rätt behörighet och legitimati­on till de mindre skolorna”, skriver de.

DEN SOCIALA ASPEKTEN tas också upp. När det finns fler elever ökar chanserna att få kompisar.

Patrick Huijskens är ordförande i den lokala styrelsen för Sibbarps skola.

– Argumenten är en upprepning av argumenten som togs fram vid omorganisa­tionen. De känns inte aktuella. Att det skulle vara bristande kompetens stämmer inte, säger han.

HUR STYRELSEN SKA gå vidare har de ännu inte pratat om.

– Vi hade möte med Micael Åkesson i veckan och hade bra diskussion­er. Nu avvaktar vi nog lite. Frågan kommer att bli mer aktuell när nästa val närmar sig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden