Hallands Nyheter

Fakta: Rånen som mannen misstänks för

-

Rån, Ringströms Guld, Örebro, september 2015

* Beväpnad med yxa och eventuellt pistol. Försvann från platsen på lila damcykel. Ett vittne, en ung man, lyckades komma ikapp mannen och knuffa honom in i ett cykelställ. Men den unge mannen ska ha blivit pistolhota­d, enligt tidningen Nerikes Allehanda.

Rån, Hallbergs Guld, Karlskrona, oktober 2014

* Två maskerade rånare slår till mot butiken strax efter öppningsti­d. De hotade personalen med en mindre yxa och kom över guldföremå­l ”till ett betydande värde”. Efter rånet cyklade de två personerna från platsen och fångades bakifrån på en bild tagen av en privatpers­on, enligt Blekinge läns tidning.

Rån, Hallbergs Guld Helsingbor­g, februari 2015

* Två personer ska genom hot ha tvingat personalen att öppna ett låst utrymme i butiken. De två fick med sig ”gods av okänt värde” och lämnade platsen på cyklar, enligt Helsingsbo­rgs Dagblad.

Rån, Hallbergs Guld, Karlstad, december 2014

* Två personer hotar personalen med yxa och tvingar till sig halsband och ringar. Efter rånet lämnar personerna platsen på cykel. Polisen hittade senare en rosa cykel som sattes i samband med gärningen, enligt tidningen Nya Wermlands-tidningen.

Rån, CG Hallbergs guldsmeds AB, Lund, april 2015

* Två maskerade män tvingade personal att öppna ett skåp varifrån de rafsar med sig smycken till ett oklart värde i en väska. Vid tiden för rånet ska det ha varit mycket folk i rörelse på den aktuella platsen, enligt tidningen Sydsvenska­n.

 ??  ?? INTRESSANT. Lokala medier har rapportera­t om rånen mannen misstänks för.
INTRESSANT. Lokala medier har rapportera­t om rånen mannen misstänks för.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden