Hallands Nyheter

Motiv för brand kan ha stärkts

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Den man som misstänks ha anlagt storbrande­n på Åkarevägen nekar alltjämt. Däremot erkänner han nu den stöld som enligt åklagaren kan ha samband med branden.

Utredninge­n kring den brandhärja­de industrilo­kalen på Åkarevägen rör sig sakta framåt även om några tekniska analyser ännu inte har nått utredarna. Det är av allt att döma ett omfattande arbete.

– För bränder av den här kalibern så är det mycket som ska utredas, brandorsak, risken för spridning med mera. Det var nog ganska väntat att det skulle ta tid, säger åklagare Klas Lundgren.

UNDER TORSDAGEN HÖLLS ännu ett förhör med mannen som sedan en tid är häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och stöld. Mannen är tidigare anställd på ett av de företag som drabbades av branden. I en tidigare dom framkommer att mannen upplever att arbetsgiva­ren har försatt honom i en trängd ekonomisk situation som har resulterat i att han blivit dömd för ekonomisk brottsligh­et.

– Jag kan inte gå in på detaljer i

”Min klient förnekar brott förutom då den här stölden”försvarsad­vokat

MALIN BRANDEL

förhöret. Men han förnekar fortfarand­e branden. Däremot erkänner han stölden som han tidigare förnekade, säger Klas Lundgren.

Åklagaren har tidigare förklarat att stölden, som ska ha skett i november förra året, ”kan ha ett visst samband med branden”.

MANNENS FÖRSVARARE, advokat Malin Brandel, tyckte att bevisninge­n inte var tillräckli­g för att hålla mannen frihetsber­övad. Hon överklagad­e häktningen till hovrätten som dock gick på åklagarens linje. Utredninge­n får nu fortgå med mannen kvar i häkte åtminstone fram till den 2 juni.

– Min klient förnekar brott förutom då den här stölden. Vår uppfattnin­g är att den bevisning som åklagaren har presentera­t hittills bygger på kringomstä­ndigheter och det räcker inte till en fällande dom i ett brottsmål, säger Malin Brandel.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NÖJD KOMMUNCHEF. Charlotte Johansson har funnit sig väl tillrätta och trivs i sin nya hemstad. Hon veckopendl­ade till jobbet i Oxelösund men valde att flytta till Falkenberg som är nästan fyra gånger så stort befolkning­smässigt.
Bild: OLA FOLKESSON NÖJD KOMMUNCHEF. Charlotte Johansson har funnit sig väl tillrätta och trivs i sin nya hemstad. Hon veckopendl­ade till jobbet i Oxelösund men valde att flytta till Falkenberg som är nästan fyra gånger så stort befolkning­smässigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden