Varbergs Gif brände mängder av chanser och förlorade.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

”Han som passade var minst en meter offside och det känns lite surt”

FREDRIK BJÖRK

Effektivit­eten saknades i Varbergs Gif. – Det kändes som om vi hade 20 chanser, sa backen Fredrik Björk.

20 chanser var det väl inte, men betydligt fler än motståndar­en.

Lindome avgjorde matchen den första delen av första halvlek Laget var kliniskt i avslutning­arna. Och det kan man inte säga om Varbergs Gif som missade tre heta lägen.

I den tredje minuten fick Arbios Mzi ett jätteläge precis framför målet, men hans skott vinklades utanför. Detta sedan Aloand Alzahavi skickat in bollen efter en närkamp.

– Jag var inte riktigt beredd på att han skulle få in den och fick felträff. Men det är sådant som händer, sa Arbios.

MZI HADE YTTERLIGAR­E ett läge där målvakten Pelle Sjöberg räddade nere vid marken.

Efter 24 minuter slog samma Mzi en passning bakåt till Aloand Alzahawi som bredsidade bollen utanför i helt fritt läge.

– Jag klackade fram den och trodde nog att han skulle göra mål. Men det är många bra spelare som missar. Det är bara att köra på. Två missade jättechans­er. – Vi skulle tryckt på mer som vi gjorde i andra. Men jag tycker att vi skapar fler lägen än de, sa Arbios.

DÅ VAR DET annat med Lindome.

På lagets första anfall gjorde laget mål. Det var förre Örgrytespe­laren Nicolas Sandberg som lyfte bollen över Sebastian Ekholm efter att ha vunnit en närkamp med Fredrik Björk. Tamt försvarssp­el där.

– Ja, det var inte en av mina bättre insatser. Jag försökte rensa men vi kom ihop och jag väntade för länge med den rensningen, sa Fredrik.

Sedan i den 22a minuten kom 0–2 när Sandberg bredsidade ner bollen till Viktor Alexanders­son. Hans markskott gick enkelt förbi täckande Gif-spelare och smet in vid stolpen.

– Han som passade var minst en meter offside och det känns lite surt, sa Fredrik Björk.

Gif gick direkt ner på en trebacksli­nje.

Arbios Mzi fortsatte skjuta men målvakten Pelle Sjöberg kunde rädda till hörna och Aloand Alzahawi avslutade Gifs chansrika första halvlek med att missa ytterligar­e ett läge.

– Jag tycker inte att de är bättre än oss, men gör målen. Vi får kämpa hårt för poängen, sa Fredrik Björk.

I ANDRA HALVLEK var inte chanserna så många för något av lagen. Gif fortsatte dock att irritera framför Lindomes mål och Kreshnik Kameraj var nära att trycka in reducering­en i den 68:e minuten, men Joakim Hall kom emellan.

Gif flyttade upp sitt lag och låg med tre, fyra spelare i anfallspos­ition ,men Lindome säkrade hemåt och stod rätt i försvaret, Och fler farliga inlägg nickades bort eller boxades bort av Sjöberg.

Och på slutet hade Lindome flera chanser att göra 3–0.