Hallands Nyheter

Ruben Östlunds nya film går upp i Cannes.

FILM: SVENSKEN TROR PÅ SIN FILM

-

Ruben Östlund tar en klunk rosévin och tänder en cigarett. Utsikten över Medelhavet är fantastisk från terrassen i det hus som han och teamet från The square hyr i Cannes. Om några dagar ska han flytta in på ett lyxhotell, som sig bör när man är med i huvudtävli­ngen på världens främsta filmfestiv­al. Roliga festinbjud­ningar saknas inte.

– IKVÄLL SKA vi på party hos Jake Gyllenhaal på hans yacht. Det känns som att folk fick syn på oss tack vare Turist och är nyfikna på vad vi kommer med den här gången, säger han.

Ruben Östlund lade sista handen vid filmen i lördags, försäljnin­gen av den till olika länder har redan tagit fart och nu är han spänd inför mötet med publiken. Den första visningen för pressen, förmodlige­n världens mest kräsna publik, sker på fredagskvä­llen. På lördagen blir det röda mattan-gala.

– Några av scenerna är faktiskt gjorda med en smokingklä­dd publik i den stora Lumière-salongen i tankarna. Som när den aktade curatorn befinner sig i jobbiga situatione­r iklädd just smoking. Det blir kul om folk ser den spegelsitu­ationen. Kommer folk att skratta, gråta eller debattera efteråt tror du?

– Debatt… blir det kanske mest i Sverige, det finns en Ester Nilsson och Hugo Rask-relation i filmen. I övrigt har den nog det mesta, det är den mest komplexa film jag gjort och jag vet att det finns

Nu är det dags att möta världens mest svårflörta­de publik. Ruben Östlund är nöjd med sin film och planerar att ta röda mattan med storm. – Det ska bli jättespänn­ande, säger regissören.

 ??  ?? PÅ RIVIERAN. Ruben Östlund är på plats i Cannes där han har chansen att vinna Guldpalmen. ”Jag är jättenöjd med filmen”, säger regissören. Sent i går kväll
PÅ RIVIERAN. Ruben Östlund är på plats i Cannes där han har chansen att vinna Guldpalmen. ”Jag är jättenöjd med filmen”, säger regissören. Sent i går kväll

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden