Hallands Nyheter

”Aldrig tränat på en så dålig plan”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

”En del av korten i år har varit korrekta men överlag tycker jag de är väldigt snabba upp med korten. Dessutom är det svårt att få till en dialog med dem”

DAVID SVENSSON

”Kommunen får fixa det, vi ska kunna bedriva en ordentlig träning.”

Mycket är jobbigt för Falkenberg­s FF just nu. Man dras med flera skador och avstängnin­gar inför mötet med topplaget Dalkurd. Dessutom har man en träningspl­an som för besk kritik.

Dagen efter den tunga förlusten mot Öis slickar målvakten Hampus Nilsson såren så gott det får med en promenad i Falkenberg som nåtts av högsommarv­ärme.

– Det känns tungt såklart, vi är inte nöja med matchen. Vi kommer inte upp i nivå i varken spelet eller i vår aggressivi­tet. I alla fall inte i första halvek, säger målvakten Hampus Nilsson.

I ANDRA HALVEK var Falkenberg var mer aggressivt. Det tyckte i alla fall domaren Fredrik Klitte. Falkenberg fick nämligen två röda kort.

– Det är märkligt för jag tycker inte att det var en ful match, det kändes som att domaren inte ville ha några närkamper alls, fortsätter Nilsson.

– Men egentligen är det skit samma, hade vi spelat bättre så hade inte domaren blivit avgörande. Men nu får vi lägga honom åt sidan.

NÅGOT DE DÄREMOT inte kan lägga sidan, utan som är primärt allvarligt om man får tro Hampus Nilsson, är FFF:S träningspl­an på Kristinesl­ätt.

– Det är jag riktig irriterad på, den är inte bra alls, bollen bara studsar och spelarna får använda fyra touch i stället för en, det är under all kritik, ryter Hampus Nilsson.

– Jag har tränat på många olika planer i min karriär men aldrig på en sådan här. Att vara ett elitlag som inte har en plan att träna på - det är inte bra nog. Hur påverkar det era förberedel­ser?

– Det går ju inte att slå en femmetersp­ass för att bollen bara studsar och när vår arena har en superbra plan blir det ju jättestora kontraster, då är det nästan bättre att träna på konstgräs, detta blir nästan som ett tredje underlag och då går det inte att höja kvalitén.

Att hitta nya träningsmö­jligheter är brådskande menar Nilsson. om domarna

– Det måste hända något snart, så är det bara, säger Nilsson, märkbart engagerad i frågan.

Som han menar helt klart en resursfråg­a. Och uppenbarli­gen finns det resurser, Falcon Alkoholfri Arena har ett jättebra gräs.

– Det är ju kommunen som lägger skötseln och jag tycker synd om vaktmästar­na, jag ser att de jobbar med planen hela tiden men det är svårt för dem att trolla utan resurser.

– Kommunen får fixa det, vi ska kunna bedriva en ordentlig träning.

HAMPUS NILSSON

TRÄNARE HASSE EKLUND var varken nöjd med prestation­en eller domaren mot Öis men har nu siktet inställt mot Dalkurd.

– De är ett lag med bra passningss­pel som vill styra sina matcher. För oss blir det viktigt att inte låta dem göra det, de kan få ha bollen men vi ska styra spelet med vår matchplan, säger Hasse Eklund.

Han tror att Dalkurds vana vid konstgräs kan vara en fördel för Falkenberg.

– Absolut, på naturgräs har vi mycket större möjlighet att press högt och störa dem högre upp i banan.

Avstängnin­gar och skador ställer dock till det för FFF. Efter röda kort mot Öis är både David Svensson och Per Karlsson avstängda, dessutom drog Enock Kwakwa på sig sitt tredje gula för säsongen och är därmed också avstängd. Utöver det är Linus Andersson, Richard Donkor och Amin Nazari tveksamma till spel och Stefan Rodevåg missar definitivt.

LYCKLIGTVI­S FÖR Falkenberg så är både Dominic Chatto och Mahmut Özen tillbaka efter, just det, avstängnin­gar...

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? ILSKEN MÅLVAKT. Hampus Nilsson är inte alls nöjd med hur FF:S träningspl­an på Kristinesl­ätt är.
Bild: KRISTER ANDERSSON ILSKEN MÅLVAKT. Hampus Nilsson är inte alls nöjd med hur FF:S träningspl­an på Kristinesl­ätt är.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden