Hallands Nyheter

En kompisduel­l som kan avgöra

- ANDERS WALLIN TT

Under större delen av Nhlsäsonge­n spelade han i samma kedja som Elias Lindholm. Nu ställs de mot varandra i Vm-semifinale­n. – Just nu spelar det ingen roll vilka vi möter, säger Finlands Sebastian Aho.

Efter förra säsongen valde Sebastian Aho att lämna Kärpät för spel i NHL.

Flyttlasse­t gick till Raleigh, North Carolina, och där i Carolina Hurricanes blev han lagkamrat med flera svenskar. Fyra av dem finns i Tre Kronors Vm-lag. Av Eddie Läck, Victor Rask, Joakim Nordström och Elias Lindholm är det den senare som Aho är mest bekant med. – Jag spelade med Lindholm nästan hela året, så jag vet hur han spelar och att han är en bra spelare, säger han och berättar att den blågula kvartetten hjälpte honom under debutåret. – Alla är bra killar och de är mina

I Carolina är Elias Lindholm och Sebastian Aho kedjekompi­sar. vänner. De hjälpte mig bara genom att vara mina kompisar och vara snälla mot mig.

I kväll ställs Carolinas svenska och ende finländske Vm-spelare mot varandra.

– Vi gjorde vår bästa match senast men vi måste fortfarand­e bli bättre för varje dag, säger Aho. Vad har du för bild av Tre Kronor?

– De har bra forwards, bra backar och en väldigt bra målvakt. Vi vet att de har ett bra lag, så vi måste spela vår bästa hockey, säger han.

Finland inledde VM dåligt, kritiserad­es och säkrade kvartsfina­len först i slutet av turneringe­ns långa gruppspel. Sedan tog de sig till semifinal via 2–0 mot USA.

 ??  ?? POLARE.
POLARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden