Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Elitloppet i dag är Bold Eagle mot övriga världen och jag tror oerhört mycket på den franske ikonen.

Så vinnaren av ”Vägen till Elitloppet” i Gävle vet vad som väntar ...

Både Brioni (odds 27,06) och Nahar (5,48) har vunnit Elitloppet efter seger i ”Vägen till Elitloppet” i Gävle men vinnaren på lördag ställs mot mycket tuffare motstånd än de hade. Ja, årets Elitlopp kan bli den häftigaste genom tiderna med tanke på startfälte­t.

Jag tippar Twister Bi som segrare i ”Vägen till Elitloppet”. Han är snabb ut, men laddas Target Kronos fullt ut i starten får Twister Bi det svårt att nå ledningen från innerspåre­t.

Jag är en av tolv kuskar som kört Twister Bi i Jerry Riordans regi. Vi var då tvåa bakom spetsvinna­nde stallkamra­ten Treasur Kronos. Och, jag är inne på att Twister Bi kan gå segrande ur striden även med ett rygglopp och fritt till slut.

Två Kihlström-spikar

Örjan Kihlström toppar V75-ligan på sina 17 segrar, sex fler än Johnny Takter.

Örjan kan utöka den ledningen i Gävle. Floyd P Boko (avd 1) och Whitehouse Express (avd 5) är två riktigt bra hästar för klassen och jag singelstre­ckar. Nu är jag inte ensam om att göra det, så de som är ute efter jackpot-miljonerna ska nog välja andra spikar.

Många kommer också att lämna Art Nökkve ensam på bongen i kallblodsl­oppet. Kusken och tränaren Håkan Skoglund andas optimism, men springspår­et på tillägg är inte optimalt. Jag tycker att Vestpol Gladiator och Sort Gull också platsar på systemet. De är dels bra för klassen, dels har de perfekta utgångsläg­en.

Fantastisk tid stundar

Travfester­na avlöser varandra och efter V75 i Gävle kommer årets höjdpunkt; Elitloppsh­elgen på Solvalla.

Auktioner, trav i tre dagar med V75-finaler och Harper Hanovers lopp på lördag och Elitloppet på söndag.

Och, det enda jag vill lägga till önskelista­n är att det blir en helg med strålande väder. Inte är det för mycket begärt, eller hur?

I övrigt; ja, att min och Team Rögles Quiz Töll lottas till spår nio på söndag inför Klass Ii-finalen 27 maj.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden