Hallands Nyheter

Så binder du bästa kransen

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

Floristen Melinda Jakobsson från Falkenberg tipsar om hur man gör fina midsommark­ransar.

Under förra årets midsommar föddes idén om en rullande blombutik hos Melinda Jakobsson från Falkenberg. Då sålde hon och en kompis färdiga midsommark­ransar på Saltholmen, nu driver de Flower Truck GBG, en slags blomsterha­ndel på hjul.

INFÖR ÅRETS MIDSOMMAR gäller det att välja hållbara blommor till kransen, och Melinda Jakobsson vet vilka man ska satsa på.

– Kvistrosor, krysantemu­m och blåklint har jag i min krans. De är hållbara och fina. Gör man kransen en dag innan så kan man låta den vila i kylen, då håller den sig som bäst, säger hon

FLOWER TRUCK GBG har i år fått in 60 beställnin­gar på midsommark­ransar och Melinda Jakobsson har märkt att många är förtjusta i den lite mer klassiska varianten som går i rött, gult, blått och vitt.

– I den klassiska kransen finns det mycket blåklint och prästkraga­r. En annan trend vi har sett är att lite större blommor som trädgårdsr­osor och stora pioner att ha i fronten av kransen blivit populära, säger Melinda Jakobsson.

”Kvistrosor, krysantemu­m och blåklint har jag i min krans. De är hållbara och fina. Gör man kransen en dag innan så kan man låta den vila i kylen, då håller den sig som bäst.”

MELINDA JAKOBSSON

 ?? Bild: SOFIA BERNTSSON ?? MIDSOMMARD­RÖM. Sofia Berntsson och Melinda Jakobsson fick idén om att starta Flower Truck GBG på midsommar förra året.
Bild: SOFIA BERNTSSON MIDSOMMARD­RÖM. Sofia Berntsson och Melinda Jakobsson fick idén om att starta Flower Truck GBG på midsommar förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden