Hallands Nyheter

”Ett av mina viktigaste mål”

FOTBOLL: TVÅÅKER STOPPADE VINBERGS LÅNGA SEGERSVIT

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

TVÅÅKER VINBERG

(0-0)

1 0

Att missa en straff i fotboll blir ofta ödesdigert för både laget och spelaren. Det heter ju att det bara ska vara mål. Med drygt tio minuter kvar stegade Tvååkers Perparim Beqaj mot straffpunk­ten, och missade.

– Ja ska sätta den ju. Men jag har satt två i år så jag tänkte att jag lägger den i ... (läs hemligt). Nu får jag inte avslöja för mycket men i ett hörn, och gick för det. Men man sätter ibland och missar ibland så är det bara, sa Tvååkers skyttekung efter matchen.

Men det verkade inte störa anfallaren nämnvärt. Kort efteråt ryckte han sig fri, lite väl mycket ryck enligt Vinbergssp­elarna som ropade på frispark – det hjälpte inte och Perparim Beqaj kunde distinkt slå in sitt åttonde mål för säsongen.

– Jag körde lite solo där som publiken såg, haha, men jag blev jävligt glad faktiskt, det var ett av mina skönaste mål i karriären hittills, sa en mycket nöjd anfallare. Skulle det vart frispark?

– Jag tycker det var 50/50. Mittbacken går på mig, målvakten går på mig, jag får bollen förbi dem håller borta deras mittback och sätter dit den. Inget snack om saken. Vinbergs tränare höll inte med. – Jag är besviken på framförall­t det målet som tillkommer som inte ska vara mål. Det är frispark och ganska tydligt dessutom, jag tror alla här kan se det, sa en märkbart irriterad Michael Svensson.

– Men domaren vågar inte ta ett beslut och blåsa frispark till oss och i stället går han ut till linjemanne­n, jag vet inte varför han gör det men är han osäker så ska han blåsa mål direkt.

Som annars var nöjd med spelet. Inte lika nöjd med Tvååkers dock.

– Det är ganska destruktiv fotboll men det är Tvååker, de gör ett mål på det sättet de vill och vinner, och vi förlorar.

– Men det är fotboll, det är en del av fotbollen, det är inte så som jag vill spela kanske. Men det är ett domarbeslu­t och inte deras spel som gör att vi förlorar.

1-0-vinsterna sent i matchen brukar vara de allra skönaste. Det kan nog även Tvååker skriva under på. – Jätteskönt, sa Perparim Beqaj.

TVÅÅKERS TRÄNARE VAR desto nöjdare. Vinsten hade många parametrar. De stoppade Vinbergs långa förlustfri­a svit, de tog sig till semi i DM och de slog en toppkonkur­rent.

– Jätteskönt, så sett. Annars är det en jämn match första halvan, är ställnings­krig, i andra är vi bättre, sa Mattias Lindström.

– I halvlek sa vi att ”ligg rätt och jobba hårt så får vi våra chanser” och så blev det. Jag är stolt över pojkarna, nu går vi för Europa, skämtade Lindström efteråt, apropå Dm-vinsten som kan leda till cupspel och i slutändan Europa-spel.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MATCHVINNA­RE. Tvååkers Perparim Beqaj blev den store hjälten på Övrevi IP efter att ha gjort derbyts enda mål.
Bild: KRISTER ANDERSSON MATCHVINNA­RE. Tvååkers Perparim Beqaj blev den store hjälten på Övrevi IP efter att ha gjort derbyts enda mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden