Hallands Nyheter

Sen straff sänkte Ullared

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Pånyttfödd­a Ullared hade poängläge mot Dalstorp. Men åkte dit i slutminute­n. – Vi bjuder upp till kamp. Jättetråki­gt att förlora, men det krävdes en straff för att avgöra matchen, sa Ali Kraym. Om det var jubel och glädje efter segern mot Tenhult (3-1) var känsloläge­t mer i moll under torsdagskv­ällen för Ullareds IK:S nya tränare Ali Kraym. Serietvåan Dalstorp, som hade samlat ihop lika många poäng som serieledar­en Sävedalen fast ett mål sämre i målkvot, är ett svårt motstånd fast Ullared hotade hela vägen in.

– DET SKER PRECIS UTE vid krysset på andra sidan. Jag vet faktisk inte om den var solklar eller inte, sa Ali Kraym om den straff som Dalstorp fick i 90:e minuten och som grusade allt hopp om poäng.

– Han var på den, han gick åt rätt håll, sa Kraym om Johan Brattbergs agerande vid straffspar­ken.

Ullared hade kunnat få med sig en poäng, ja till och med tre.

– Precis innan hade vi ett friläge men missar. Det är så i fotboll, det vänder snabbt. Deras spelare fick en tå på skottet (Alexander Johansson sköt) så den gick utanför.

I 58:e minuten tog Dalstorp ledningen med 1-0.

Fast Robin Hallgren kvitterade omgående.

– Vi hann aldrig känna hur det kändes att vara i underläge. Sen efter vårt mål hade vi i en fin period på 15 minuter där Kushrim Maholli kom runt på kanten flera gånger. Där hade vi vår chans, men var inte tillräckli­gt skärpta i sista tredjedele­n. Dalstorp var duktigt på att ställa om, och det ställde till det för oss.

PÅ TVÅ MATCHER som tränare har nu Ali Kraym varit med om att både vinna och förlora.

– Dalstorp är ett välorganis­erat lag så jag är inte missnöjd med vår prestation. Det är bara snöpligt att förlora den, sa Ali Kraym.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? DEPPIGT. Alexander Johansson hade ett kanonläge att göra 2-1 för Uillared precis innan Dalstorp fick sin straffspar­k.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE DEPPIGT. Alexander Johansson hade ett kanonläge att göra 2-1 för Uillared precis innan Dalstorp fick sin straffspar­k.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden