Hallands Nyheter

Falkenberg­are uttagen till EM

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Falkenberg­stennis har vind i seglen och återväxten finns inom räckhåll. 15-årige talangen Kevin Chahoud är uttagen till både singel och lag-em för pojkar 16.

Att Falkenberg har fostrat duktiga fotbollssp­elare kan vi vara överens om. Men på tennissida­n har det saknats liknande klass. Nu kan det dock vara på gång. Falkenberg­sjunioren och stortalang­en Kevin Chahoud är uttagen till både LAG-EM (som en junior Davis-cup) och singel-em för 16-åringar.

– Det känns roligt att få vara med. Det är något stort att spela för Sverige, jag hoppas att det går bra, säger en stolt 15-åring.

Singeljuni­oren spelas 2430 juli och går av stapeln i Moskva, Ryssland. För att spela LAG-EM får Kevin och hans landslagsk­ompisar packa sina väskor och åka till Rumänien Hur är det att få ge sig ut på sådana resor?

– Det blir spännande att åka dit, jag har inte vart i något av länderna så det blir kul. Det är också en möjlighet att utveckla min tennis.

Vad behöver du utveckla?

– Jag behöver utveckla min serve, säger Kevin Chahoud

Kevin som är rankad etta i Sverige i sin åldersklas­s beskriver sig som en bollsäker spelare med en bra forehand och som har utvecklat sin aggressivi­tet. Och han har högt ställda mål.

– Målet är att vinna en Grand Slam. Helst Roland Garros, säger en optimistis­k Chahoud.

MEN FÖRST SKA han försöka ge Sverige medaljer på ungdomssid­an. Antingen i lag eller i singel.

– Det är det vi jobbar för att försöka få med en medalj.

 ?? Bild: PRIVAT ?? KÖR DUBBELT UPP. Kevin Chahoud är en bollsäker talang som satsat på singel men medger att dubbel också är kul och utveckland­e.
Bild: PRIVAT KÖR DUBBELT UPP. Kevin Chahoud är en bollsäker talang som satsat på singel men medger att dubbel också är kul och utveckland­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden