Hallands Nyheter

Jätterobot­ar som kärvat ihop totalt

-

ACTION

Regi: Med:

Nu blir det lite av varje. Något för alla. Eller kanske snarare inget för någon. Vad Bay tänkt sig för målgrupp är höljt i dunkel. Trettonåri­ga killar som gillar robotar och John Cleese?

The last knight inleds på kung Arthurs tid. Trollkarle­n Merlin, roande spelad av Stanley Tucci, är stupfull, men han har en robotkompi­s. Sedan den förklarand­e textplatta­n 1 600 år senare (varför inte slå till med En miljon år senare?).

Världens undergång är nära. Optimus Prime, som har ett tvångsmäss­igt behov av att säga Jag är Optimus Prime, är försvunnen. Uppfinnare­n/hjälten Cade (Mark Wahlberg) måste hitta Merlins stav.

Till sin hjälp har Cade en förbluffan­de trist professor (Laura Haddock) och den excentrisk­e engelske greven Sir Burton (Anthony Hopkins, som verkligen inte är i toppform). Burton har en sarkastisk robotbetjä­nt som ibland kalllas Jeeves. Se! Ett P G Wodehouses­kämt, som knappast lär gå hem hos barnpublik­en.

TRANSFORME­RS: THE LAST KNIGHT Michael Bay Mark Wahlberg, Antony Hopkins, Laura Haddock, Stanley Tucci och John Turturro USA, 2017 (149 min)

OM REGISSÖR BAY kan man säga att han är bättre på action än humor, men jämfört med Wonder Woman är de datoranime­rade actionsekv­enserna i nya i Transforme­rs inte direkt innovativa utan märkvärdig­t platta, 3D till trots.

The last knight är anpassad för Imax-biografer (det finns bara en Imax-biograf i Sverige och den ligger i Solna). När man, som jag, ser filmen i helt vanlig 3D blir det något skumt med bildformat­et. Extremt irriterand­e. Filmen har premiär på midsommard­agen.

 ?? Bild: LIVE NATION ?? HAR GJORT ETT VAL. Ricky Gervais har sett ståuppen som sitt tredje jobb, vid sidan av skrivandet och skådespele­riet. Men nu har han bestämt att det är ståupp han gör bäst.
Bild: LIVE NATION HAR GJORT ETT VAL. Ricky Gervais har sett ståuppen som sitt tredje jobb, vid sidan av skrivandet och skådespele­riet. Men nu har han bestämt att det är ståupp han gör bäst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden