Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Vart EU är på väg på det försvarspo­litiska och försvarsin­dustriella området lär visa sig de närmaste åren. Den union som inte skulle ha militär dimension håller på att utveckla en sådan. Och Sverige är en del av unionen.

Sydöstran (S)

* All politik behöver inte likriktas. Tvärtom borde folkpartis­ka och socialdemo­kratiska politiker låta EU få förbli en mångfalden­s union, där olika länder gör olika prioriteri­ngar i frågor som det inte behöver finnas enighet kring, men där samarbetet om de gränsövers­kridande frågorna är omfattande. Det är i frågor utan gränser som EU har sin styrka. Borås Tidning (M)

* Nationalst­aten är överlag den politiska enhet som fortfarand­e åtnjuter störst legitimite­t, och så lär det förbli. Olika språk och politiska traditione­r är inget en europeisk vardag förändrar mer än på marginalen. Gefle Dagblad (lib)

* Precis som Sveriges försvarspo­litiska intressen bör sättas i relation till de faktiska hoten och inte till industripo­litiska hänsyn bör förstås också EU:S försvarsam­bitioner vara militärt inriktade och avskalade all federalist­isk ideologi. Men det synes vara Europas förbannels­e, från det enskilda landet till de centrala institutio­nerna, att försvarsfr­ågan fastnar i annat än försvar.

Smålandspo­sten (M)

Efter en stund meddelade Facebook att jag var blockad för de tyckte jag spammade. Och det gjorde jag kanske – fast med hjärtan.

 ??  ?? Den halländske operasånga­ren Rickard Söderberg som efter sitt sommarprat i P1 ville tacka för alla positiva kommentare­r han fått.
Den halländske operasånga­ren Rickard Söderberg som efter sitt sommarprat i P1 ville tacka för alla positiva kommentare­r han fått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden