Hallands Nyheter

Ryttare från Väröbacka vann SM

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

”Jag satsar på att komma ut främst nästa år” SOFIE RELANDER ryttare

När Särö Ryttarföre­ning vann lag-sm i dressyr i helgen fanns en tjej från Väröbacka med i laget. Sofie Relander heter hon. – Jag fick frågan av dem om jag ville vara med, berättar hon.

Den 24-åriga Väröbackab­on är uppvuxen i Örby men flyttade till Väröbacka som 12-åring. Hon har alltid sysslat med dressyr och red bland annat ponny-sm på Feno Me RP 137. En ponny som också fick gå Young Rider-sm för stor häst för något år sedan.

– Det är ytterst ovanligt. Hästen rids fortfarand­e och gick ponny-sm förra helgen.

MEN NU ÄR det Barcelona MW som gäller. Nioåringen är uppfödd och utbildad på hemmaplan på Stuteri MW.

– Det är roligt att ha kunnat utbilda den själv och den är på väg upp i klasserna. Jag hoppas den kan rida Grand Prix snart. Nu blev det Sm-guld. – Jag har tidigare ridit för Hermanstor­p. Särö frågade mig i februari om jag ville vara med och satsa på LAGSM. Jag blev smickrad och glad. Laget bestod av många duktiga ryttare och det var bra klass i tävlingen.

och alla

TRE RYTTARE RED resultat räknades.

– Det gör det extra spännande. Jag hade 69,5 procent i kval 2 på lördagen och det gällde att säkra en finalplats. Sedan hade jag 66,6 procent på söndagen då det blev lite fler misstag, men det kändes riktigt bra hela helgen.

Nu hoppas Sofie Relander komma ut ännu mer på tävlingar med Barcelona.

– Jag satsar på att komma ut främst nästa år som är mitt sista år som U25-ryttare. Jag hoppas kunna rida fler mästerskap.

 ?? Bild: EVELINA BROBERG ?? FIN STIL. Sofie Relander på Barcelona red en Sm-guld i lagdressyr.
Bild: EVELINA BROBERG FIN STIL. Sofie Relander på Barcelona red en Sm-guld i lagdressyr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden