Hallands Nyheter

Skam-skådespela­rna mötte folket

- TT

Efter två år och fyra säsonger kunde Skam-skådespela­rna träda fram ur sina rollfigure­r och för första gången svara på tittarfråg­or i egenskap av sig själva. – Det är tråkigt att lämna Linn, säger skådespela­ren Rakel Øfsti Nejde om sin rollfigur.

Skådespela­rna i den norska tv-serien Skam firade seriens avslutning med att hålla pressträff och svara på tittarfråg­or som skickats in till NRK.

– Noora går aldrig med mascara, det gör Josefine, säger Josefine Frida Pettersen som spelar Noora som svar på frågan om vad som är skillnaden mellan henne och hennes rollfigur.

RAKEL ØFSTI NEJDE säger att hon kommer att sakna sin rollfigur Linn, och får frågan om vem av de övriga rollerna hon hade kunnat tänka sig att spela.

– Noora, eftersom hon är cool och reflektera­nde, säger hon.

Den fjärde och sista säsongen av Skam har kretsat kring rollfigure­n Sana, spelad av Iman Meskini. Hon säger att det svåraste var att gestalta Sanas ilskna humör:

– Jag minns första gången det stod i manus att Sana ler. Då tänkte jag wow, jag får lov att vara glad.

ULRIKKE VILDE FALCH avslöjar att hon grät en hel del under inspelning­en av det sista avsnittet. Till hösten ska hon börja studera, men tänker inte lägga skådespele­riet på hyllan.

– Det ena utesluter inte det andra. En utbildning är alltid bra att ha i grunden, säger hon.

 ?? Bild: TERJE BENDIKSBY ?? SISTA KVÄLLEN MED GÄNGET. Skam-ensemblen mötte pressen efter att det sista avsnittet sänts i Norge.
Bild: TERJE BENDIKSBY SISTA KVÄLLEN MED GÄNGET. Skam-ensemblen mötte pressen efter att det sista avsnittet sänts i Norge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden