Hallands Nyheter

Deras kalv blev skuren

- Matilda.carlstrom@hn.se JOSEFINE OLAUSSON 03-62 40 00 josefine.olausson@gp.se

Det var ingen rolig syn som mötte ägarna till Klockaregå­rden i måndags morse. Under natten hade en av deras kalvar blivit svårt knivskuren.

Karin Kjellgren och Mathias Börjesson driver tillsamman­s Klockaregå­rden i Lindberg, en köttproduc­erande gård där de bor tillsamman­s med drygt 500 djur. På gården föder de upp mjölkraska­lvar och under måndagsmor­gonen möttes de av en fruktansvä­rd syn på gården.

– En av våra anställda märkte att en mindre kalv var skadad. Kalven hade flera streck efter knivskador på ryggen. Sedan såg vi spår genom skogen efter en kalv och utmed vårt staket. Någon har troligtvis lastat in djur i ett fordon vid landsvägen, säger Karin Kjellgren.

DET MISSTÄNKTA BROTTET ska ha ägt rum mellan söndagskvä­llen och måndagsför­middagen. En polisanmäl­an om djurplåger­i är upprättad. Mathias Börjesson hoppas att den skyldige hittas, men har inga större förhoppnin­gar om att så ska ske.

– Man blir ju helt bedrövad och undrar vad fan det är för folk rent ut sagt som utför något sådant här. Jag kan köpa att man går in i ett stall, stjäl en kalv och slaktar för att äta. Det är såklart helt sjukt det också, men då finns det åtminstone någon som helst mening med det, säger han.

Kalven fick avlivas direkt på plats.

– Den hade flera skärskador på ryggen och stackaren måste ha gått runt och lidit ett tag så vi var tvungna att avliva den, säger Karin Kjellgren.

MATILDA CARLSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden