Hallands Nyheter

Polisen: ”Det finns saker vi aldrig kommer få svar på”

Läs mer i HN i morgon:

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Polisen har förståelse för familjens förtvivlan men står samtidigt bakom de beslut som fattats i utredninge­n.

Polisen i både Falkenberg och Halmstad är vid det här laget väl medvetna om familjens kritik.

– Jag vet inte riktigt vilken nivå som vi skulle kunna komma upp till för att motsvara deras krav, säger Christer Bartholdss­on, lokalpolis­områdesche­f i Falkenberg som berättar att dialogen med familjen har varit omfattande under utredninge­ns gång.

NIO MÅNADER EFTER det inträffade står polisen fast vid sina slutsatser. Utredarna tycker också att de har försökt att kommunicer­a och förklara de övervägnin­gar som gjorts så långt det har varit möjligt.

– Till syvende och sist så är det tyvärr så att vissa saker som hände den natten kommer vi nog aldrig att få svar på vad som hände exakt i detalj. Det är frustreran­de för oss och det är ännu mer frustreran­de för familjen, säger Christer Bartholdss­on.

Såväl grova brottsrote­lns chef Cecilia Bergstén som utredarna i Falkenberg känner sig dock trygga med de beslut som fattats under utredninge­ns gång, även om sannolikhe­tsresonema­ng i många delar har fått ersätta entydiga fakta.

– Vi kan inte säga hur hon trillade ner från taket, eller ens om hon trillade med hundraproc­entig säkerhet. Många gånger har utredninge­n landat i att det här är det sannolika skeendet, säger förundersö­kningsleda­ren Håkan Rolfsgård.

”Vi kan inte säga hur hon trillade ner från taket, eller ens om hon trillade med hundraproc­entig säkerhet"

HELT KLART ÄR att utredarna i avgörande delar har lutat sig tungt mot uttalanden från rättsläkar­e och tekniker redan tidigt i utredninge­n. Det är slutsatser och analyser som familjen starkt ifrågasätt­er på flera punkter.

Förundersö­kningsleda­ren Håkan Rolfsgård, chefen för polisens grova brottsrote­l Cecilia Bergstén och lokalpolis­områdesche­f Christer Bartholdss­on.

– Det skulle ju bli ett väldigt märkligt förfarande i vår bransch om vi vänder oss till olika expertiser och sedan när vi får deras analyser så skulle vi sätta oss och ifrågasätt­a allting, säger Christer Bartholdss­on.

förundersö­kningsleda­re

*

”Hon har skador som inte kan förklaras” * Hallandspo­lisen om kritiken:

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? tillräckli­gt för att ta reda på vad som låg bakom att deras dotter Anna Spång-lyng påträffade­s död vid Gits Gård den 5 oktober 2016.
Bild: JONATAN BYLARS tillräckli­gt för att ta reda på vad som låg bakom att deras dotter Anna Spång-lyng påträffade­s död vid Gits Gård den 5 oktober 2016.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? STÅR PÅ SIG.
Bild: OLA FOLKESSON STÅR PÅ SIG.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden