Hallands Nyheter

Världsmäst­aren tillbaka på Marstrand

- MADELEINE BÄCKMAN 031-62 40 00 madeleine.backman@gp.se

Han har hunnit med att bli världsmäst­are i matchracin­g hela sex gånger och han har dominerat World Match Racing Tour under det senaste decenniet. Nu är han återigen laddad för att ta sig an Match cup.

Ian Williams och hans lag GAC Pindar har stundtals varit överlägsna i världscupe­n och vunnit tävlingar över hela världen. Williams har nått final på Marstrand tre gånger, alla mot Björn Hansen och en av dem slutade med seger.

HAN VET HUR det är att ställas mot en hemmafavor­it. Men även om han haft publiktryc­ket emot sig är just närheten till åskådarna på klipporna en unik aspekterna av arenan som Ian Williams lyfter fram.

– Marstrand är antagligen den bästa naturliga amfiteater­n i världen för den här typen av segling. Med de höga bergen på sidorna skapas ett fantastisk­t läge för åskådare att följa vad som händer. Det är därför det alltid är så mycket folk.

Förra sommaren nådde Williams Team GAC Pindar kvartsfina­l i GKSS Match Cup Sweden och slutade sjua i Vm-tabellen. Den här säsongen fick en tveksam start i Australien men sedan vann laget Congressio­nal Cup i Kalifornie­n, en världscupt­ävling som seglas i enskrovsbå­tar.

– Vi ser verkligen fram emot att komma ut och segla. Vi fick en dålig start men kom tillbaks starkt så nu ska vi bara ta regattan dag för dag och se hur långt vi kommer. Laget har lite annan uppsättnin­g nu på Marstrand så vi är försiktiga med vår målsättnin­g, men om vi blir sammansvet­sade snabbt kan vi bli ett riktigt starkt lag.

GKSS MATCH CUP Sweden börjar nu på måndag den 3 juli och avgörs med finalsegli­ngar lördagen den 8 juli.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? SER UTMANINGEN. ”Det är en svår plats att segla på med byiga vindar och strömmar”, menar Williams som återvänder till Marstrand.
Bild: CARL SANDIN SER UTMANINGEN. ”Det är en svår plats att segla på med byiga vindar och strömmar”, menar Williams som återvänder till Marstrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden