Hallands Nyheter

Man åtalas för grov mordbrand

GJUTERIETB­RANDEN: 148 PERSONER OCH FÖRETAG MÅLSÄGANDE I FALLET

-

I frustratio­n sparkar han omkull en dunk med thinner samtidigt som han slänger i väg en glödande fimp. En explosion hörs och han lämnar platsen i chock. Så förklarar mannen som åtalas för branden på gjuteriet det som hände.

I går, onsdag, åtalades den man i 30-årsåldern som suttit häktad sedan branden på gjuteriet som startade sent på kvällen den 14 april i år. Åklagaren tror inte på mannens förklaring att branden skulle ha startat av misstag. Han åtalas för grov mordbrand.

I polisförhö­r förnekar mannen brott. På frågan om syftet med att sparka på thinnerbur­ken var att bränna ner firman svarar mannen ”Nej, syftet var att sparka till burkjäveln, jag brukar inte slänga iväg fimpar på det sättet. Det brukar jag göra på kontroller­ade ställen”.

Mannen som hade en egen verksamhet i gjuteriets lokaler sedan en tid tillbaka, kommer ursprungli­gen från Stockholm. På grund av en relation med en kvinna hamnade han i Falkenberg för ett par år sedan.

Den åtalade mannen har i polisförhö­r berättat har periodvis mått mycket dåligt och har medicinera­ts för psykiska sjukdomar i omgångar. Han har träffat läkare och psykologer, men har inte upplevt att det har hjälpt.

NÄR HAN KOM till Falkenberg sökte mannen olika arbeten, utan att få något. Han fick starta eget bidrag och började bygga upp en egen verksamhet.

Förhålland­et med flickvänne­n var bra och den åtalade förklarar i polisförhö­r att han äntligen träf-

 ??  ?? GJUTERIET. Branden startade sent på kvällen den 14 april. Nu står en man i 30-årsåldern åtalad för grov mordbrand.
GJUTERIET. Branden startade sent på kvällen den 14 april. Nu står en man i 30-årsåldern åtalad för grov mordbrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden