Hallands Nyheter

Dags att etablera sig som mer än talang

Albin Häll-eriksson är nyligen hemkommen från Miami. Där blev det mest semester och ingen basket. Nu mellanland­ar han i Varberg innan försäsongs­träningen med KFUM Nässjö Basket börjar, som är Varbergsso­nens nya klubbadres­s.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

”Jag har fått jobba hårt för den här möjlighete­n”

ALBIN HÄLL-ERIKSSON

Men drömmen om basket utanför Sveriges gränser lever vidare för talangen som inte längre vill beskriva sig själv som talang.

– Jag är ju 21 år nu, så jag vet inte om jag är en talang på det sättet längre. Även om jag fortfarand­e har mycket att utveckla. Jag kommer ju från en liten förening, har aldrig varit given eller rankad som bäst. Jag har fått jobba hårt för den här möjlighete­n. Jag har ju drömmar om att spela basket på högre nivå än högsta ligan i Sverige. Men jag får väl etablera mig i basketliga­n först, säger han.

Försäsongs­träningen drar igång den 1 augusti, innan dess hoppas han få tid att öva bollkontro­ll hemma i Varberg. De gångna säsongerna har Albin spenderat som guard i Jönköping och Wetterbygg­den Highlander­s, som denna säsong lyckades ta steget upp till elitettan. Men nu blir det Nässjö basket för spel på högsta nivån i Sverige. Ett naturligt steg i karriären menar Albin.

– Jag har det som krävs för högsta nivån, men sen måste man visa det också. Jag satsar på att ta en plats i laget under säsongen. Men det blir nog annorlunda mot i Wetterbygg­den. Där var jag en ledande spelare och skulle göra poäng. Men

jag har ett bra skytte och är atletisk, så jag hoppas få visa det i Nässjö också, säger han.

DET VAR NÄRA att han skrev på för Nässjö redan för ett par år sedan. Men han kände sig inte riktigt redo, dessutom satte en knäoperati­on stopp för en tidigare flytt. Men nu har knäet läkt och Albin känner sig redo för hårt satsande Nässjö.

– Nässjö är en liten stad, vilket gör att hela staden brinner för klubben. De tog sig upp till högsta för 5-6 år sedan och har hela tiden växt. Jag vet att de tidigare har haft som mål att nå semifinal och de visar hela tiden att de är där och slåss, säger han.

Det var också knäna som stannade upp utveckling­en på landslagsn­ivå. Han hann spela ett U16EM och vara med och träna med U18 innan knäoperati­onen. Ska han spela med landslaget i dag så är det på seniornivå.

– Det känns ganska långt borta just nu. Det är inget jag går och strävar efter, men om man fortsätter att utvecklas så vet man aldrig. Just nu satsar jag på Nässjö, om de vill ha mig så stannar jag nog där ett par år. Men vi får väl se om åtta månader när säsongen är slut, säger han.

”Jag har det som krävs för högsta nivån, men sen måste man visa det också. Jag satsar på att ta en plats i laget under säsongen”

ALBIN HÄLL-ERIKSSON

 ??  ?? SIGNERAT. Albin Häll-eriksson har inför den kommande säsongen skrivit på ett ettårskont­rakt med KFUM Nässjö Basket.
SIGNERAT. Albin Häll-eriksson har inför den kommande säsongen skrivit på ett ettårskont­rakt med KFUM Nässjö Basket.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ??
Bild: ANNIKA KARLBOM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden