Hallands Nyheter

SVAR DIREKT:

-

Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögonen? Det undrar Bengt Johansson (K) i en insändare på Ordet är fritt och Martin Bagge (MP) svarar.

på ”Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögat?” (insändaren bredvid).

VARBERG. Med anledning av den infekterad­e diskussion­en mellan Miljöparti­ets Martin Bagge och Kommuniste­rnas Bengt Johansson vill jag som en av de berörda ge följande kommentar och hålla mig till den lokala anknytning­en som startade diskussion­en.

JAG TRÄFFADE PÅ en person angående den blivande exploateri­ngen i kv Snidaren där det ska byggas bostadsrät­ter och hus ska rivas. Söder om Åkaren (där jag bor) i kv Krukmakare­n ska det rivas två hus och samma sak det blir bostadsrät­ter även där.

Varbergs Bostads AB har nu fått nya ägardirekt­iv så även de kan hänga med i spekulatio­nssvängen. Vad som händer med husen de köpt i kv Åkaren återstår att se. Men en sak är klar att alla de 25 som bor där ska slängas ut nånstans okänt var.

DE TIOTAL PERSONER som bor på akutboende­t på Åkaren har ännu inte fått besked vart de ska ta vägen. De kan ju börja med dem. Men en sak står klar och det är att det är ingen liten renovering som planeras i kv Åkaren. Sedan om det blir dyra hyresrätte­r eller billiga bostadsrät­ter kan ju kvitta. För de som bor på Åkaren i dag är det ingen tröst vilket det än blir. Vi har bara fått besked att vi ska ut från våra boenden på Åkaren. Pierre Ringborg

Varberg politiskt aktiv och boende på Åkaren

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden