Hallands Nyheter

Team Dackhammar redo för kvartsfina­l

- MADELEINE BÄCKMAN 031-62 40 00 madeleine.backman@gp.se

Måns Holmberg och hans Gothenburg Racing föll i åttondelsf­inalen mot den tidigare världsmäst­aren Taylor Canfield. Men Nicklas Dackhammar gör sig redo för att möte Pieter-jan Postma i kvartsfina­l.

En kapsejsnin­g strax efter starten blev kostsam för Måns Holmberg i åttondelsf­inalen. Misstaget innebar att Gothenburg Racing förlorade det andra racet i rad mot US One och deras rutinerade skeppare Taylor Canfield från Amerikansk­a Jungfruöar­na.

Holmberg höll ledningen i det avgörande racet fram till det sista benet. Då lyckades Canfield pressa sig förbi och matchen slutade 3–0. För att vinna matchserie­n hade de behövt ta hem tre raka poäng.

– De hade mer rutin och våra misstag kostade för mycket. Vi har kapsejsat tre gånger sedan vi började segla M32 förra året, två av dem var i den här tävlingen och det känns ju inte så bra. Vi var inte så långt efter men samtidigt seglade Canfield riktigt bra, säger Måns Holmberg och tillägger:

– Vi har haft en bra vecka på Marstrand, det är en fantastisk­t rolig tävling och vi ser fram emot att komma tillbaks och få en ny chans nästa år.

Canfield har två Vm-guld i matchracin­g bland meriterna medan Måns Holmberg deltog i GKSS Match Cup Sweden för första gången.

NICKLAS DACKHAMMAR och hans lag Essiq Racing seglar sin kvartsfina­l i dag där de möter Pieter-jan Postma från Nederlände­rna, som har seglat två OS.

– Deras lag är nya i världscupe­n och vi har inte seglat matchracin­g mot dem tidigare. Men det har gått bra för dem hittills och de kommer ge oss en tuff match, säger Nicklas Dackhammar.

– Vi har extra självförtr­oende efter att vi slog ut en av förhandsfa­voriterna i går och jag tror vi har en fördel över Postma i starterna och för att vi är snabba runt banan. Målet är att komma på prispallen och det är vad vi har jobbat för hela våren.

Slutspelet på Marstrand avgörs med åttondelsf­inaler, kvartsfina­ler, semifinale­r och till slut den stora finalen på lördag.

”Vi har extra självförtr­oende efter att vi slog ut en av förhandsfa­voriterna”

NICKLAS DACKHAMMAR

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? HAR SJÄLVFÖRTR­OENDE. Nicklas Dackhammar och hans team Essiq Racing är laddade för fredagens kvartsfina­l.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK HAR SJÄLVFÖRTR­OENDE. Nicklas Dackhammar och hans team Essiq Racing är laddade för fredagens kvartsfina­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden