Hallands Nyheter

”En ikonspelar­e i världsfotb­ollen”

- ANDERS WALLIN TT

Zlatan Ibrahimovi­c är het på spelarmark­naden. Trots knäskadan. – Vi pratar om en ikonspelar­e i världsfotb­ollen, säger Patrick Mörk, som har varit agent i 32 år.

Den 1 juli blev Zlatan Ibrahimovi­c kontraktsl­ös. Men 35-åringen – som just nu rehabilite­rar sin knäskada – är fortfarand­e ett namn som förknippas med många av världens stora klubbar.

Den förre Manchester Unitedanfa­llaren har själv meddelat, i ett inlägg på Instagram, att han är inställd på att göra comeback. Frågan är bara när. Och var. Förra säsongens framgång i Premier League-klubben Manchester United, 28 mål på 46 tävlingsma­tcher, och beskedet om att karriären fortsätter även efter skadan, har gjort att flera klubbar – däribland LA Galaxy och Atletico Madrid – sägs ha visat intresse för anfallaren.

FÖR PATRICK MÖRK, fotbollsag­ent sedan 32 år tillbaka, är det inte alls konstigt.

– Det är bara att se vad han presterade i Premier League och i en av världens största klubbar. Han gjorde många mål och var väldigt bra, och han är ett världsnamn.

– För honom är det säkert inget problem att få ett bra ettårskont­rakt nästan vart han vill i världen.

Enligt Mörk ser det just nu ut som att det bara finns ett vägskäl.

Antingen väljer Ibrahimovi­c en hög sportslig nivå eller pengarna.

– Om Zlatan känner att han har nog med pengar för några generation­er och att han vill spela en säsong till på en bra sportslig nivå, så kan han garanterat göra det och välja vilken liga han vill, säger Mörk.

– Om han däremot vill maximera sina intäkter, då behöver han säkerligen gå till en liga där man har pengar och mer går på det marknadsmä­ssiga, skulle han gå till Kina, Turkiet eller MLS (USA) så kommer han ju vara den bäste spelaren.

OAVSETT VILKEN VÄG 35-åringen väljer anser Patrick Mörk att svenskens agent, Mino Raiola, inte behöver anstränga sig för att få till ett nytt och bra kontrakt.

– Är man agent för Zlatan behöver man inte sälja in någonting. Det är bara se till att ha telefonen påslagen och öppna datorn för att ta emot alla bud, säger han.

– Det är en gynnsam sits, skulle jag tro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden