Hallands Nyheter

Nu ska Annervi vända på steken

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Första säsongen i Stccserien har kantats av problem för Marcus Annervi. På hemmaplan i helgen är det dags att vända oturstrend­en.

– Nu vänder vi på steken. Vi har haft sådan otur de senaste helgerna. Det har vart strul med nästan allting, säger Marcus Annervi.

Marcus gjorde en lysande säsong förra året när han vann Clio Cup. Och det såg lovande ut i debuten i STCC. Fyra poäng blev det i premiären på Ringstorp efter att ha placerat sig som åtta och tia. Men sen tog det stopp och problemen med bilen började komma. Men nu ska det vara ordning på bilen menar han. Bland annat har motorn bytts ut. Den skadades efter en kollison redan i första heatet senaste tävlingen på Solvalla, och Marcus fick bryta tävlingen. Det har bara blivit fyra målgångar av nio möjliga för Marcus denna säsong.

– Det duger inte. Det är surt att det har varit så mycket krångel. Farten finns ju där. Men ska man nå framgång så måste man väl gå igenom de här bitarna också, säger han.

MÅLET FÖR KVALEN är att nå Q2, men helst Q3.

– Sen i racen så vill vi ta så mycket poäng som möjligt. Komma i mål och ta mycket poäng är huvudsaken, resten bonus. Det är poäng och målgång vi saknar, säger Marcus.

MARCUS, SOM NUMERA bor i Halmstad, tycker bara det är roligt att tävla på hemmabanan. Han känner inte att det ger någon extra press på axlarna.

– Det är kul att få visa upp vad man sysslar med. Det ger lite boost i självförtr­oendet att köra här i Falkenberg. Det är en snabb bana också. Av alla banorna vi kör är det denna som har högst medelhasti­ghet. Det gäller att man håller fokus varje varv så man får bilen rätt i varje kurva, säger han.

Bortsett från chikanen efter start- och målrakan finns inga långsamma partier. Vilket han tror lämpar sig bra för hans Honda Civic TCR.

– Ja, magkänslan är bra. Jag har ju inte kört bilen så länge, men felen som har vart har varit onödiga. Nu är jag trött på att krångla med en massa småfel. Men motgångar hör ju till racing precis som medgångar, berättar Marcus.

DET ÄR FÖR femtionde året i rad som Västkustlo­ppet avgörs, men första året för Marcus Annervi i Stccklasse­n. Förra året lyckades han vinna båda racen i Clio Cup på en regning och blöt Falkenberg­s motorbana.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? DEPPAR INTE. Marcus Annervi hänger inte läpp trots motgångarn­a med bilen.
Bild: OLA FOLKESSON DEPPAR INTE. Marcus Annervi hänger inte läpp trots motgångarn­a med bilen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden