Hallands Nyheter

Så undviker du biljettbed­ragare

- MATHILDA OLAUSSON/TT

”Det kan vara resa och boende, till exempel, som du kan kräva skadestånd för.”

Sommaren innebär högsäsong för festivaler och konserter. För att undvika att bli lurad på andrahands­marknaden när du köper biljetter finns det några saker att tänka på.

Många som köper andrahands­biljetter till evenemang, till exempel en festival eller en konsert, tror ofta att de har köpt en förstahand­sbiljett.

– SEDAN UPPTÄNKER man till exempel att det står ett annat namn på biljetten och blir orolig, eller så står det ett helt annat pris på biljetten, då känner man sig ofta väldigt lurad. Om man har köpt biljett till en viss spelplats är det inte alls säkert att man får en biljett till den platsen, säger Maria Wiezell, konsumentv­ägledare på organisati­onen Sveriges konsumente­r.

Hon berättar att det viktigaste när man köper en biljett är att man inte handlar av någon anonym – oavsett om det gäller ett företag eller en privatpers­on.

OM NÅGOT BLIR fel ska man i första hand kontakta den man har köpt biljetten av.

– Du ska ha det du har avtalat om. Då får du kräva in återbetaln­ing av de pengar du betalt, och om du har haft kostnader i samband med att du inte fick utnyttja biljetten. Det kan vara resa och boende, till exempel, som du kan kräva skadestånd för, säger hon.

MARIA WIEZELL, konsumentv­ägledare

 ?? Bild: MAJA SUSLIN/TT ?? POPULÄR. Håkan Hellström är en av Sveriges turnerande artister i sommar.
Bild: MAJA SUSLIN/TT POPULÄR. Håkan Hellström är en av Sveriges turnerande artister i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden