Hallands Nyheter

Landslagsm­an får tuff helg i Halland

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Landslagsl­öparen Fredrik Bakkman får en hektisk helg. Tre dagars hård orienterin­g och så Varbergslo­ppet mitt i. Då laddade han upp med att halka på gymmet. – Jag fick sy 12 stygn. Det blev några extra när jag berättade att jag skulle tävla i helgen.

Fredrik Bakkman är en av favoritern­a i herrklasse­n i Hallands 3-dagars som går i Egnared någon mil utanför Ullared. Och han är regerande mästare i Varbergslo­ppet efter segern förra året.

Både Hallands 3-dagars och Varbergslo­ppet samlar drygt 2500 startande var.

Nu ska han kombinera de båda tävlingarn­a.

– Jag satsar på O-ringen som börjar nästa vecka och det här blir en bra uppladdnin­g med några tuffa intervallp­ass, säger han.

PÅ FREDAGEN BLIR det medeldista­nsorienter­ing, 4,7 km. På lördagen ska han först springa drygt 10 kilometer orienterin­g på förmiddage­n och sedan ladda om för 10 km löpning på eftermidda­gen.

– Något sådant har jag inte gjort tidigare. Men det blir olika muskelgrup­per som får jobba.

Han är beredd på en tuff utmaning.

– Jag vill ha bra träning och tömma kroppen inför Oringen. Jag får ta en tävling i taget. Förra gången gick jag ut hårt i Varbergslo­ppet men nu kanske jag måste tänka mig för och ha en annan taktik.

Han har inte förberett sig speciellt för Hallands 3-dagars som arrangeras av Falkenberg­s OK, IK Trenne, OK Gläntan, Hylte OK och Ätrans IF.

– Jag får ta det som det kommer. Tröttast är jag nog säkert på söndagen, säger Fredrik.

Det är då det vankas jaktstart och konkurrent­erna är främst landslagsk­ollegan Johan Högstrand och Max Peter Bejmer, båda klubbkamra­ter i IFK Göteborg. Klubben som vunnit både Tiomila och Jukola-kavlen i år.

– JAG HADE två andraplats­er där tidigare så det var kul.

Men han hade helst hoppat över Jukola. VM i Estland hägrade och det var den tävlingen han satsat på 2017. Men nu blev Fredrik, som har Vm-guld i stafett, inte uttagen.

– Såklart var jag besviken. Det hade gått bra på testerna, men jag tackade nej till Världscupe­n efteråt för det passade inte in i mitt upplägg och där sprang många svenskar bra. Men det har jag lagt bakom mig nu och jag tittar framåt.

UPPLADDNIN­GEN INFÖR DEN här helgen har inte varit optimal.

– Jag var magsjuk i en vecka först och så halkade jag på gymmet när jag skulle hoppa upp på en plint och skar mig på smalbenet.

12 stygn senare kunde han konstatera att någon sådan skada har han aldrig fått i skogen där det vimlar av potentiell­a knivskapa grenar och stenar.

– Det känns lite konstigt, men det var bra att det var inomhus för då var såret rent.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? TUFFA TAG. Fredrik Bakkman får ta i i skogen i Egnared och på gatorna i Varberg.
Bild: MICHAEL ERICHSEN TUFFA TAG. Fredrik Bakkman får ta i i skogen i Egnared och på gatorna i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden