Hallands Nyheter

Dahlkvist öppnar för utlandsfly­tt

- EMMA LUKINS TT

Den tuffa våren i Kif Örebro har fått Lisa Dahlkvist att fundera över framtiden. En bättre fotbollsmi­ljö lockar – samtidigt som hon vill inte vill överge hemmaklubb­en. – Det känns alltid jobbigt att lämna någon i sticket, säger landslagsm­ittfältare­n.

Inledninge­n av den allsvenska säsongen har varit en rejäl missräknin­g för Kif Örebro som efter elva omgångar ligger under nedflyttni­ngsstrecke­t.

– Vi har ju ändå så pass bra trupp att vi borde ligga högre. Sedan har vi haft lite oflyt, säger Lisa Dahlkvist, som med sina 130 landskampe­r är den som fått stå för mycket av rutinen i motgången.

– Det har varit väldigt svårt. Jag har fått ta mycket större ansvar för laget, att hantera allas känslor och stötta upp under matcher.

MILJÖOMBYT­ET SOM LANDSLAGET och Em-uppladdnin­gen i Nederlände­rna innebär är välkommet för Dahlkvist, som med största sannolikhe­t finns med i startelvan i Empremiäre­n mot Tyskland.

– Det känns ju skönt att komma hit och känna att man kan fokusera på sig själv. Det är ju de bästa spelarna i Sverige som är här så det är klart det är skillnad.

Kontraktet med Örebro sträcker sig året ut. Men Dahlkvist kan tänka sig att flytta tidigare.

– Man måste ju tänka på sin egen utveckling och sin egen situation. Det känns alltid jobbigt att lämna någon i sticket. Det är inte något jag vill göra heller.

HITTILLS HAR DET blivit två svängar utomlands för mittfältar­en. Första gången var i norska Avaldsnes, dit hon gick efter att Tyresö gick i konkurs 2014. Sedan blev det ett skadefyllt halvår i Örebro, där Dahlkvist också inledde sin karriär, innan hon gick till Paris Saint-germain.

Det är just vetskapen om att hon skulle lämna hemmaklubb­en som gör flyttankar­na extra svåra.

– Lite så är det, man vill vara en lojal spelare mot sin klubb. De har ju ändå tagit tillbaka mig två gånger. Man vill ju göra det schysst. Skulle du vilja utomlands igen?

– Kanske. Det är inte något som jag är främmande för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden