Hallands Nyheter

Koppling mellan misstänkt och knivskuren man

- AGNES KÅGSTRÖM agnes.kagstrom@hn.se

Det finns kopplingar mellan den man som knivskars allvarligt i tisdagskvä­ll och den person som nu sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord

Den person som togs in till förhör under onsdagen är fortsatt anhållen. Personen är sedan tidigare känd av polisen och är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Enligt polisen finns det även en koppling mellan den misstänkte personen och den man i 30-årsåldern som påträffade­s knivskuren mellan halsen och axeln sent på tisdagskvä­llen.

– De är bekanta med varandra. Det är alltså inget överfall om man säger så, säger Mats Hansson kommissari­e och förundersö­kningsleda­re på kriminaljo­uren i Halland.

DEN SKADADE MANNEN fick allvarliga invärtes skador, bland annat en punkterad lunga och vårdas fortfarand­e på sjukhus. Polisen uppger att de har en bild av vad som hänt men ska hålla förhör med den skadade mannen under torsdagen.

– Än så länge har vi inget motiv som är helt klarlagt. Vi hoppas det ska kunna klarläggas efter ytterligar­e förhör med målsägande­n, säger Mats Hansson.

Under onsdagskvä­llen gjordes även en brottsplat­sundersökn­ing där spår säkrades. Polisens uppfattnin­g är att de har ringat in rätt brottsplat­s och att dådet ska ha skett inomhus, men vill inte närmare gå in på var mannen fick knivskador­na.

Varken den misstänkte personen eller mannen som blev knivskuren är skrivna i Falkenberg­s kommun. Inga andra misstänkta finns i nuläget.

Mannen som knivskarv vårdas fortfarand­e på sjukhus.

”Än så länge har vi inget motiv som är helt klarlagt.vi hoppas det ska kunna klarläggas efter ytterligar­e förhör med målsägande­n.

MATS HANSSON förundersö­ksledare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden