Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Å ena sidan har vi en opposition som slirar på orden, blandar order med kontraorde­r hej vilt och använder försvarspo­litikens om ett inrikespol­itiskt slagträ. Å andra sidan har vi en populär och framgångsr­ik försvarsmi­nister som har återinfört värnplikte­n, höjt försvarsfö­rmågan från det borgerliga ”en veckas försvaret” och återupprät­tat Sveriges anseende i omvärlden. Vem väljer du? Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S)

* Att Jan Björklund drar parallelle­r mellan läckan på Transports­tyrelsen och Stig Bergling samtidigt som FRA bekräftar ”tiotusenta­ls” intrång i svenska myndighete­rs it-system varje månad säger mycket. Både om Björklunds förhållnin­gssätt och om klyftan mellan debatten och verklighet­en.

Dagens Industri (opol)

* Som naturlig följd övergår affärer delvis i politiskt spel, men det går inte att komma från hur allvarlig den bristande informatio­nsgången i regeringen är. Ministrar är ansvariga på högsta nivå och man bör som medborgare förvänta sig mer än att de ska ha ryggen fri i strikt delegation­smening. Det är ett underförst­ått minimum.

Gotlänning­en (C)

* Det finns ingen vinnare i den här historien, men desto flerförlor­are. Den som i slutändan riskerar att förlora mest är Anna Kinberg Batra. Det gäller oavsett om hon med hjälp av Jimmie Åkesson fäller eller inte fäller försvarsmi­nistern i höst.

Sundsvalls Tidning (lib)

* Frågan är nu vad det växande överskotte­t ska användas till? Skattesänk­ningar till de rikaste – eller till att anställa fler lärare, barnmorsko­r och poliser? Om detta behöver Sverige en tuff och hård politisk debatt.

Tidningen Ångermanla­nd (S)

* Det kan ha bidragit till att omvärlden även på senare år varit återhållsa­mma i kritiken av de politiskt auktoritär­a drag som socialiste­rnas styre fick redan från början. Men i det kaos, förfall och förtryck som nu råder, måste omvärlden ta ställning.

Västerbott­ens-kuriren (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden