Hallands Nyheter

Möts på mitten i flygfältsf­rågan!

- Varberg

insändaren ”Inskränk Flygplatse­n” (26/7).

LUGN OCH RO. Jag kan utan vidare förstå att man kan bli störd av ständigt startande och överflygan­de flygplan. Själv bor jag vid Västra Vallgatan, mittemot stationen. Bara de två företeelse­rna alstrar en hel del ljud. Som grädde på moset lyckliggör oss några raggare eller vad de i nutid kallas med ultrahög musik samt lite burns och motorrusni­ngar då och då.

DETTA SKER VID stationens gatukök fredags- och lördagskvä­llar. Men jag kopplar bort det, tittar på TV, läser samt somnar till natten. Jag vet inte om Länsstyrel­sen kan lämna sitt statiska tänkande och lämna dispens för andra inflygning­svägar under tiden 15 juli till 15 mars. Det skulle då gälla startbana 12 – 120gr till bana 06 samt landning bana 30 till bana 24. Det vore bra för alla parter om ett sådant förslag kom från er. Observera att flygplan alltid måste starta och landa mot vinden.

BETRÄFFAND­E ljuddämpar­e så vet jag faktiskt inte vad som är möjligt utom att flygplan vid starten bör ha största möjliga motoreffek­t. Och att ökad dämpning minskar effekten. HN 26/7.

Något gömt kapital finns inte på en flygklubb. Under Wow-tiden kunde man kontinuerl­igt förnya sitt flygplansi­nnehav. Det är betydligt svårare nu. De största utgifterna i en flygklubb är investerin­gar, underhåll och bränsle.

”RIKEMANSTE­RRORISTER” – vad är det för språk? Själv har jag varit aktiv medlem i mer än 40 år, främst som segelflyga­re. Under denna tid har träffat folk från alla samhällskl­asser och med skiftande ekonomiska möjlighete­r. Som har brunnit för sin sport/ hobby och som oftast har fått offra en del för att få utöva den. Jag har också träffat många, som ideellt och engagerat lagt ner mycken tid på underhåll av vårt gemensamma samt som instruktör­er.

Nils-anders Nilsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden