Hallands Nyheter

Spår kvar efter branden

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

Bara bråte finns kvar efter industriby­gganden på Badhusväge­n. Polisen är osäker på om en teknisk undersökni­ng kommer att behöva genomföras.

Vid 15-tiden på tisdagen avslutade räddningst­jänsten sitt primära arbete med branden på Badhusväge­n och efterbevak­ningen fortsatte fram till midnatt. Branden i industriom­rådet är den fjärde branden som drabbat Falkenberg på kort tid. Enligt räddningsl­edare Lars-göran Bengtsson hör brandfrekv­ensen till ovanlighet­en.

– Det har varit lite extremt med såpass många bränder på kort tid och de har krävt omfattande insatser, säger han.

AVSPÄRRNIN­GARNA SOM GJORDES under tisdagen är numera borttagna men mycket bråte finns kvar på platsen där lokalen tidigare stod. Det var inte bara fastighete­n som fastighets­ägaren Ulf Andrésen förlorade i branden. Även ett arkiv för hans företag Revisionst­jänst AB slukades av lågorna.

– Det var ett mindre arkiv med långtidsfö­rvaring men inga större mängder försvann. Nu finns det inte så mycket att flytta om man säger så, säger han.

POLISEN HAR ÄNNU inte hållit några förhör och i dagsläget är polisinspe­ktör Johan Sundin osäker på om en teknisk undersökni­ng kommer att behöva genomföras.

– Händelsefö­rloppet är ganska så klarlagt. Det här är uppgifter som har kommit fram från personerna som befann sig på platsen och i nuläget finns det ingen anledning för oss att misstro dem, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden