Hallands Nyheter

Valinge vägde lätt mot seriefavor­iten Jitex

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

”De spelar en oerhört snabb fotboll och har ett riktigt spelskickl­igt lag.”

TOBIAS EKDAHL Valinge-tränaren om Jitex

Det var bara att konstatera – Jitex Mölndal var numret för stort för Valinge. Segern för serieledar­en var odiskutabe­l.

JITEX MÖLNDAL VALINGE

(1–0)

4 0

– Det kan låta konstigt att hävda att vi gjorde en bra match när man får stryk med fyra bollar, sa Valinge-tränaren Tobias Ekdahl.

– Men tjejerna gjorde en gedigen insats, kämpade och slet mot ett övermäktig­t motstånd.

Det stod dock bara 1–0 i paus och innan 2–0-målet föll hade Valinge en bra period samtidigt som Jitex inte hade full fart på sitt snabb spel.

– Så 2–0 kom riktigt psykologis­kt. Men deras seger var klart rättvis. De spelar en oerhört snabb fotboll och har ett riktigt spelskickl­igt lag, berömde Ekdahl.

HAN TYCKTE ATT två av baklängesm­ål var av det billigare slaget, men samtidigt gjorde Valingemål­vakten ett antal fins räddningar och Valinge undvek en än större förlust.

– Nu har vi avverkat topplaget och det är inte mot Jitex som vi ska plocka poäng. Men att kunna spela oss till en plats i mitten av tabellen, det är vårt mål, sa Ekdahl.

HAN VALDE ATT ge beröm till alla sina spelare för en väl genomförd match. Att det sedan inte räckte till mot seriefavor­iten, var en annan historia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden