Hallands Nyheter

Falkenberg­srevyn satsar på ung talang

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

”Vi ser ett starkt comedienne-ämne i Linnea. Hon har bra bett i repliken.” MAGNUS WERNERSSON­PRODUCENT

Falkenberg­srevyn

I kommande Falkenberg­srevy försvinner Eva-lotta Bernström och Andreas Sköld kommer tillbaka. En ny ung talang tar dessutom plats på scen.

Trots att det är över tjugo grader ute, och trettondag­safton och revypremiä­ren känns långt borta, har arbetet med nästa Falkenberg­srevy inletts.

– Jag, Håkan och Anna har redan skrivit ett nummer. Det är hur roligt som helst, du ska få höra det snart, säger revyvetera­nen Bertil Schough när han går förbi producent Magnus Wernersson i korridoren.

När ensemblen tar plats på Stadsteate­rns scen i vinter är det utan Eva-lotta Bernström.

– Hon sa till tidigt att hon ville ta ett sabbatsår, säger Magnus Wernersson.

Andreas Sköld, som var med 2014-2016 och vann Revy-sm med numret ”En decembersa­ga” 2016, kommer tillbaka i år.

– Jag är väldigt glad över Andreas återkomst. Vi gillar att skriva tillsamman­s och jobbade väldigt bra ihop med numren om Decemberöv­erenskomme­lsen, till exempel, säger Magnus Wernersson.

Producente­n berättar att han ser ensemblen som en orkester. Delarna ska vara så olika som möjligt och kompletter­a varandra. Både Eva-lotta Bernström och Andreas Sköld har rollen som komiker/ skådespela­re snarare än musiker/ artist. Att 24-åringen Linnea Lexfors med både sång-, dans- och teatererfa­renhet kommer in, gör att ensemblen breddas.

– TROTS SIN UNGA ÅLDER har hon spelat med Eva Rydberg i fem somrar på Fredriksda­lsteatern, säger Magnus Wernersson som är märkbart nöjd med den nya talangen.

Det var Anna Bromée, som har jobbat med Linnea Lexfors på Fredriksda­lsteatern, som tipsade om henne.

– Linnea sjunger och dansar väldigt bra och är extremt rolig. Hon är duktig på dialekter och imitatione­r, säger Anna Bromée.

– Det är faktiskt lite Bertil Schough-varning på henne, säger Håkan Runevad.

– Vi ser ett starkt comedienne­ämne i Linnea. Hon har bra bett i repliken. Det är roligt att lyfta en ung artist som jag tror har mycket att ge. Jag är ganska övertygad om att hennes humor passar i Falkenberg, säger Magnus Wernersson.

Linnea Lexfors gick en musikallin­je på gymnasiet i Lund och har sedan dess arbetat som artist och skådespela­re.

– Sketcher, sarkasm och ironi är det bästa jag vet. Hela min familj är sådan. Det har inte riktigt fått ta plats på Fredriksda­lsteatern så det ser jag verkligen fram emot att få utveckla nu, säger Linnea Lexfors.

– Jag är otroligt tacksam. Att få komma hit känns lite epic, säger hon.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? NÖJD. Falkenberg­srevyns producent Magnus Wernersson presentera­r årets nykomling och återvändar­e – Linnea Lexfors och Andreas Sköld.
Bild: JONATAN BYLARS NÖJD. Falkenberg­srevyns producent Magnus Wernersson presentera­r årets nykomling och återvändar­e – Linnea Lexfors och Andreas Sköld.
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? TÄVLANDE. I helgen tävlar Anna Bromée och Håkan Runevad i Revy-sm i Karlstad med två nummer från revyn ”Spexit”.
Bild: JONATAN BYLARS TÄVLANDE. I helgen tävlar Anna Bromée och Håkan Runevad i Revy-sm i Karlstad med två nummer från revyn ”Spexit”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden