Hallands Nyheter

Micke Leijnegard om nya Duellen: ”Skönt knäppt”

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Tio barn mot Sveriges starkaste man, Carolina Klüft mot ett tunnelbane­tåg och tio skogshugga­re mot en skogsmaski­n. I SVT:S nya satsning Duellen är resultatet oväntat ovisst. – Det är så skönt knäppt, säger programled­aren Micke Leijnegard.

I Svt-studion sitter 20 lag laddade inför dagens inspelning. Det är allt ifrån ett kompisgäng till tre generation­er i form av mormor, mamma och son i lagen som ska försöka gissa vem, eller vad, som vinner respektive duell.

Carolina Klüft och Micke Leijnegard presentera­s för publiken innan inspelning­en börjar. Sedan dröjer det inte lång tid förrän första duellen visas på en storbildsk­ärm.

BLAND ANNAT TÄVLAR tio skogshugga­re mot en skogsmaski­n om vem som snabbast lyckas hugga ner tio träd.

– Det är ett så häftigt program, så roliga, spännande och annorlunda dueller. Alla kan vara med, barn som vuxna. Man kan tävla mot varandra därhemma och man behöver ingen förkunskap. Vi hyllar olika människor som är bra på olika saker, hela programkon­ceptet kändes väldigt kul att vara med i, både att göra några dueller men också att leda det här tillsamman­s med Micke, säger Carolina Klüft.

Så fort lagen har röstat och duellen visas hörs hejarop i studion, sedan kommer jubel från dem som

” Vi hyllar olika människor som är bra på olika saker, hela programkon­ceptet kändes väldigt kul att vara med i.”

CAROLINA KLÜFT

har röstat på rätt utgång. Vid ett tillfälle står Carolina Klüft bakom kulisserna och räknar upp namn hon ska kunna utantill.

När namnen sitter gör hon en liten segergest.

– Det är många namn att komma ihåg, säger hon.

En annan utmaning gör Carolina

Klüft själv – hon ska springa från Hötorget till T-centralens tunnelbane­station i centrala Stockholm lika snabbt som ett tunnelbane­tåg åker mellan de två stationern­a.

– Jag tror alla duellanter känner som jag kände, just det här att man inte har någon aning. Man försöker tänka om det går och hur man ska lägga upp det. Men man vet ju inte, och det är det som är det roliga, både för publiken men också för oss som är med och tävlar i duellen. Det är omöjligt att veta, säger hon.

CAROLINA KLÜFT OCH Micke Leijnegard står utan manuskort, men springer då och då bakom kulisserna för att se vad de ska säga härnäst.

– Det är många namn och mycket manus att komma ihåg, för vi har inte några manuskort eller några hjälpmedel så vi springer ju bort ibland och bara ”Var är vi nu?”, men det är så himla skönt att man har kul under tiden, så att man inte tänker ”Åh nej, nu blev det fel igen”. Vi bjuder på det, säger Carolina Klüft.

I PAUSER DÅ rekvisita ska tas fram i studion står programled­arna och pratar med publiken. Det blir också ett och ett annat skratt, och en och en annan dans.

– Det är otroligt kul att jobba med Carro. Det är sällan man kan säga det på riktigt, att det funkar fantastisk­t bra. Det funkar otroligt prestigelö­st, vi supportar varandra, säger Micke Leijnegard.

Duellen har premiär lördag den 19 augusti 20.00 i SVT1.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? UNDER INSPELNING. Micke Leijnegard och Carolina Klüft tittar ut mot publiken.
Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT UNDER INSPELNING. Micke Leijnegard och Carolina Klüft tittar ut mot publiken.
 ??  ?? NYTT RADARPAR. Carolina Klüft och Micke Leijnegard leder SVT:S nya lördagsund­erhållning Duellen.
NYTT RADARPAR. Carolina Klüft och Micke Leijnegard leder SVT:S nya lördagsund­erhållning Duellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden