Hallands Nyheter

Herrey hånas och hyllas för politiksat­sning

- TT

Nästa år ska artisten Richard Herrey kandidera för Moderatern­a. Ett beslut som både hissas och dissas på sociala medier.

I går avslöjade Expressen att artisten och programled­aren Richard Herrey tar steget in i politiken och kandiderar för Moderatern­a vid nästa års val.

– Tanken har funnits i flera år, säger han till Expressen.

Beslutet tas, inte oväntat, emot med förvåning och blandade reaktioner.

ANNA KINBERG BATRA välkomnade Herrey i en tweet och berömde honom för att gå från ord till handling. Även den moderata riksdagsle­damoten Sofia Arkelsten tackade för engagemang­et och partivalet. Ulf Bjereld, professor i statsveten­skap och känd för socialdemo­kratiskt engagemang, berömmer på sin blogg Herreys steg att faktiskt engagera sig istället för att bara gnälla.

Flera andra är skeptiska till den före detta Eurovision-vinnarens tilltag. En av dem är journalist­en Per Björklund, tidigare chefredakt­ör på Fria Tidningen, som twittrar ”Hellre en opolitiskt Hellström på Ullevi än Richard Herrey i Riksdagen”.

PER HERREY, bror till den nyblivne moderaten, kommentera­r inte tilltagets politiska innebörd. Däremot konstatera­r han skämtsamt på Twitter att Richard Herrey bar en röd skjorta vid ”Diggi loo diggi ley”-framförand­et 1984, i stället för en mer moderatfär­gad.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? BLÅA SKOR. Richard Herreys steg in i politiken har skapat blandade reaktioner.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT BLÅA SKOR. Richard Herreys steg in i politiken har skapat blandade reaktioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden