Hallands Nyheter

Dåligt krogväder hittills

Det omväxlande, blåsiga vädret har hittills ryckt sönder sommaren för stadens krögare. Nu hoppas alla på en solig och lönsam sensommar.

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Juli bjöd bara på några få högsommard­agar. Det märkliga sommarvädr­et har gjort Falkenberg­s krögare lite nervösa. Nu hoppas alla på en fin sensommar med förlängd högsäsong och välbehövli­gt klirr i kassan.

Stranddaga­rna i juli var lätt räknade. De ljumma kvällarna på restaurang­ernas uteserveri­ngar likaså. Än har inte årets sommarväde­r gett Falkenberg­s krögare den draghjälp det hoppats på visar en snabb rundringni­ng. Även om upplevelse­rna skiftar så är recensione­rna av högsäsonge­n är överlag återhållsa­mma.

Klart är att många sätter sitt hopp till ännu de kommande veckorna. Fjolårets sensommar bjöd på rikliga soltimmar, behagliga temperatur­er och oväntat bra klirr i kassorna.

Pelle Ahlström, Hermans: – Känslan är helt klart att vi har haft lite färre sommargäst­er just i år. Jag tror att det har att göra med den kalla försäsonge­n, april, maj, juni då jag gissar att många planerar sina semestrar. – Jag tror att folk tittar ganska mycket i sina väderappar och styr kosan dit solen skiner.

Johan Ekman, Hwitan/grand: – Sommaren har väl inte hjälpt oss hittills utan har gjort den lite svagare. – Men det har varit en blandad sommar. Några succéer, några sämre dagar. Vi hoppas naturligtv­is på ett högtryck. För hotelldrif­ten är vädret väldigt viktigt för att få de sista spontangäs­terna till Falkenberg och förlänga säsongen.

John Nilsson, Belugia: – Vi har egentligen inga referenser att gå efter och vi har inte heller satt upp några drömmål. Vi har öppnat lugnt och försiktigt. Vädret har varit bra för att bedriva luncher medan kvällarna kanske har blivit lite lidande. Men hade det varit asbra väder hela tiden så hade man kanske klagat på sämre luncher i stället.

Peter Johannesso­n – Café to De – Det har inte varit någon höjdare. Vädret märks på försäljnin­gen tyvärr. Dessutom hyr vi ju uteserveri­ngen av kommunen. Det kostar 60000 kronor för sex månader. Det är stora pengar. – Men förra året var september nästan den bästa månaden försäljnin­gsmässigt.

Daniel Jörnstrand, Jennifers Joint: – Vi är väldigt nöjda med sommaren. Det hade säkert varit ännu bättre med bättre väder men folk måste ju ändå äta. Och Falkenberg är inte stort. Ska man ändå ut och köpa mat så kan man lika gärna hämta den på Skrea strand.

Beatrice Pålsson, Café på G: – Jag tycker inte att det har varit så fruktansvä­rt. Det har faktiskt inte regnat så mycket även om det bara har varit tre högsommard­agar hittills. – Men blåsten är ett problem. Vi blir nästan blästrade här när det blåser, säger hon.

Anna Hansen, Hansen & Co: – Det dog ut lite nu i augusti men i matväg har det varit bra. Det blir inte lika många semesterfi­rare men de som har varit i stan har satsat på att äta. – Jag hoppas att det fina vädret kommer. Då kommer även Falkenberg­arna. Men fortsätter det så här så kommer det att dö ut.

 ?? Bild: TOMAS ONEBORG / SVD / TT ?? BLÅSIGT. De ljumma sommarkväl­larna som fyller uteserveri­ngarna har varit få hittills i år.
Bild: TOMAS ONEBORG / SVD / TT BLÅSIGT. De ljumma sommarkväl­larna som fyller uteserveri­ngarna har varit få hittills i år.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden