Hallands Nyheter

”Ett stort misslyckan­de”

- Matilda.carlstrom@hn.se

Arrangeman­get i Varberg får kraftfull kritik från butiksinne­havare som tycker att torsdagarn­a kostar mer än de smakar.

Fyrtio meter i vingbredd och 30 meter långt. Det var inget litet flygplan som på låg höjd passerade Varberg under torsdagsfö­rmiddagen.

Det stora planet från Försvarsma­kten fick nog en och annan varbergare att lyfta på ögonbrynen när det flög på låg höjd över kusten. Det visade sig handla om en helt vanlig flygövning för besättning­en.

– Vi måste öva när vi har ny besättning, precis som ambulanspe­rsonal eller brandmän. De måste få sin övning för att flyga både i Sverige och utomlands på både fredliga och farligare uppdrag, säger Jan Lidman, kommunikat­ionschef

”Vi måste öva när vi har ny besättning, precis som ambulanspe­rsonal eller brandmän”

JAN LIDMAN kommunikat­ionschef, Skaraborgs flygflotti­lj

på Skaraborgs flygflotti­lj.

FLYGPLANET VAR AV modellen TP84 Hercules, och när man ser ett sådant kan man vara säker på att det kommer från just Skaraborgs flygfottil­j.

– Vi har sex stycken Herculespl­an. Det är bara vi i hela Sverige som har det, säger Jan Lidman.

PLANET ÄR OMKRING 30 meter långt, 40 meter i vingbredd och är 12 meter högt. Tomt väger det cirka 34 ton.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: ADAM IHSE/TT/ARKIV ?? HERCULESPL­AN. Planet i mitten är av samma modell som det som flög över Varberg. Jas-planen var dock inte mde den här gången.
Bild: ADAM IHSE/TT/ARKIV HERCULESPL­AN. Planet i mitten är av samma modell som det som flög över Varberg. Jas-planen var dock inte mde den här gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden