Hallands Nyheter

Sverigedem­okraterna ser inte till allas lika värde

-

PRIDE. Att SD och Jimmie Åkesson inte var inbjuden till Stockholm Pride är inte svårt att förstå.

SD delar inte principen om alla människors lika värde (FN:S deklaratio­n om de mänskliga rättighete­rna).

JAG LÄSTE I Samtiden, SD:S webbtidnin­g där Dick Erixon chefredakt­ör och ansvarig utgivare hade skrivit en artikel (5:e augusti) om Pride i Stockholm.

I denna artikel skriver Erixon att socialisti­ska och vänsterlib­erala krafter av ideologisk­a skäl vill förgöra familjen och därför kunnat ta sexuella minoritete­r som gisslan i kampen mot normer och traditione­r som skapar trygghet och stabilitet.

ERIXONS INVÄNDNING MOT Pride är ”brist på respekt för majoritets­samhället. Pride kan exemplifie­ra hur ett nytt totalitärt förhållnin­gssätt smyger sig på vårt samhälleli­ga samtal.”

Erixon skriver vidare: ”Det finns en ondskefull underström, som jag vill varna för. Det som gör utveckling­en så förrädisk är att det är företrädar­e för olika minoritete­r som börjat tillämpa totalitära metoder gentemot majoritete­n”.

ERIXON SKRIVER VIDARE att man inte ”ser likheterna med 1900-talets historia där ingen fick säga emot när Lenin 1917, Mussolini 1922 och Hitler 1933 tog makten för att skapa nya totalitära samhällen.” Detta är, enligt mig, en rakt igenom en rasistisk ickedemokr­atisk artikel där Dick Erixon ger sig på olika minoritete­r och exemplifie­rar det med hbtq-rörelsen.

Marianne Johansson (S)

Varberg

 ?? Bild Johan Nilsson/tt: ?? PRIDE 2017.
Bild Johan Nilsson/tt: PRIDE 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden