Hallands Nyheter

Tillbaka i full träning

Minst tolv månader sa läkaren att återhämtni­ngen från operatione­n av korsbandet skulle ta. Men nio månader senare tränar Anneli Bengtsson åter igen för fullt.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Det var efter ett träningslä­ger påsken 2016 som korsbandet gick av för Böljans Anneli Bengtsson. Sedan fick hon vänta ett halvår innan operatione­n i slutet av oktober förra året.

Men att lägga ned fotbollen var aldrig ett alternativ för 35-åringen.

– ÄLSKAR MAN fotboll så gör man. Tanken var hela tiden att jag skulle komma tillbaka. Men det blev lite lång väntan, säger Anneli Bengtsson som tjatade på läkarna för att snabba på processen.

Men nu är senan som gick av utbytt mot en starkare, så risken att korsbandet ska gå av igen är väldigt liten.

Sedan en vecka tillbaka tränar Anneli för fullt, men redan innan sommaruppe­hållet tog vid i mitten av juli körde hon på 80 procent och hann med att sitta på bänken sista matchen före uppehållet.

– Man känner ju smärta ett tag efteråt även fast jag kan köra för fullt nu. Det är inte med rappa steg man går av träningarn­a direkt, säger hon.

På lördag väntar Västerås borta för Böljan i första seriematch­en efter sommaruppe­hållet.

Då finns inte Anneli Bengtsson med i truppen. Hon säger att hon vill starta med att hoppa in i blaget.

– Jag är inte stressad på något sätt. Får jag tio minuter med mitt lag i höst så är jag nöjd. Det är mentalt jobbigt att gå på rehab, så jag är nöjd att bara kunna träna igen.

– Förhoppnin­gen är att jag åtminstone ska vara med på bänken alla matcher under hösten. Men man måste ju leverera också. Det tar en liten stund att hitta tillbaka till snabbheten och timingen i spelet, säger Anneli.

INNAN SOMMARUPPE­HÅLLET tog vid hade Böljan lyckats samla ihop åtta poäng. Två matcher har de vunnit i år och ligger nästjumbo i tabellen.

I nio av seriemöten­a har Böljan gått mållöst från planen...

Laget behöver alltså få igång målskyttet och börja vinna matcher om man ska lyckas hålla sig kvar i serien.

Anneli tror dock inte att hon är den som kan vända den negativa trenden.

– Jag är inte den som avgör något spel så. Men jag kan pusha på laget och försöka få dem på bättre tankar. Ska vi vända den negativa trenden så krävs det ju insatser från hela laget. Jag tror vi behövde detta uppehåll, säger hon.

– Vi körde igång förra veckan igen. Vi behöver satsa framåt nu. Vi behöver få ordning på omställnin­garna, så vi kommer med folk på rätt sida och kan komma med mycket folk i boxen. Men det känns som att det kommer nu, säger hon.

”Man känner ju smärta ett tag efteråt även fast jag kan köra för fullt nu. Det är inte med rappa steg man går av träningarn­a direkt”

ANNELIE BENGTSSON

FÖRSTA TESTEN PÅ om Böljan har fått till det, kommer på lördag när Böljan möter Västerås BK 30 på bortaplan.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? KORS I TAKET. Anneli Bengtssons långa frånvaro är över. Böljans 35-åriga mittfältar­e är i full träning sedan en dryg vecka tillbaka. Men hon lovar inga underverk
Bild: ROBERT BOMAN KORS I TAKET. Anneli Bengtssons långa frånvaro är över. Böljans 35-åriga mittfältar­e är i full träning sedan en dryg vecka tillbaka. Men hon lovar inga underverk

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden