Hallands Nyheter

Han är VM:S hårdast arbetande svensk

- TT

Tio grenar på två dagar. Fredrik Samuelsson är svensken som jobbar hårdast i friidrotts-vm.

I dag och imogon avgörs tiokampen inne på Olympiasta­dion, ett kraftprov som sliter rejält på kroppen.

– Det är svårt att jämföra med något, men man kan säga som så att kroppen är ganska död i tio dagar efteråt. De första dagarna har man svårt att gå i trappor och orkar knappt lyfta på sig ur sängen, säger Samuelsson.

Mångkampst­alangen från Hässelby har rätt goda förhoppnin­gar om att vakna upp nöjd även efter tiokampen i VM. Bakom sig har han en lyckad säsong där ett par stora mål redan har uppnåtts. Nu är Fredrik Samuelsson allt annat än mätt, men han hoppas kunna dra nytta av framgångar­na tidigare i år.

– Det är väl den sköna grejen med att kliva in i det här mästerskap­et. Jag har krossat 8 000-poängsgrän­sen (8 172 i Götzis i maj) och tog min medalj i Polen (silver i U23-EM), vilket jag hade som de två huvudmålen tillsamman­s med att kvala in hit. Det gör att jag kan gå in och känna att det här är lite av en bonus.

Någon uttalad målsättnin­g om en viss placering har han inte, men det ska helst bli säsongens tredje serie över 8 000 poäng.

– Mina vassaste grenar brukar vara hoppen och häcken, det är där jag ska prestera för att lyckas hänga med. Samtidigt har mina svagheter varit kasten, men i U23-EM fick jag till kasten ganska bra. Det gäller att hitta jämnheten i serien, utan några dippar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden