Hallands Nyheter

Mullrande

-

Det mullrar lite extra i Skrea med omnejd i helgen. Minst 300 motorcykla­r väntas rulla in till Loiterer MC för Britanniar­allyt som i firar jubileum och har förlagts till Falkenberg.

– Vi vet inte exakt hur många det blir eftersom det inte är någon föranmälan. Men det brukar komma omkring 300 hojar. Eftersom det är jubileumså­r och hyfsat väder hoppas vi på lite mer, säger Bosse Håkansson i Loiterer MC i Skrea.

KLUBBEN STÅR FÖR arrangeman­get tillsamman­s med Svenska Triumphklu­bben. En och annan utländsk deltagare brukar också dyka upp för att träffas, snacka mc, lyssna på musik och delta i olika aktivitete­r.

De flesta bor i tält, men 82-årige Rolf Magnusson från Tulseboda Bikers i Kyrkhult disponerar en husvagn som Loiterer MC fixat fram.

– Det kallar jag service! Jag har kört mc hit men är för gammal för att bo i tält, förklarar Rolf som deltagit i nästan alla Britanniar­allyn genom åren.

– Jag har bara missat ett par när de legat långt upp i Norrland.

HAN KÖR EN Matchless G15 mach 2 från 1968 som inhandlade­s 1995.

– Det finns nog bara en till i Sverige. Jag har haft ett tjugotal mc genom åren den. Den första köpte jag 1964 och var amerikansk. Annars har det mest varit brittiska.

Dottern Ritva har ärvt intresset

 ??  ?? TRIVSAM TRÄFF. Mc-entusiaste­rna campar i skogen hos Loiterer MC i Skrea.
TRIVSAM TRÄFF. Mc-entusiaste­rna campar i skogen hos Loiterer MC i Skrea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden