Hallands Nyheter

Nytt världsreko­rd av Sarah Sjöström

- TT

Hon har gjort det igen. Sarah Sjöström slog till med ett nytt världsreko­rd. Nu med tiden 50,58 på 100 meter frisim. – Jag kan simma under 50 sekunder, säger hon.

Sarah Sjöström fortsätter att radera världsreko­rd i simbassäng­erna. Nu har hon putsat sitt världsreko­rd i kortbana på 100 meter frisim.

HON SLOG TILL med tiden 50,58 i finalen på distansen under världscups­imningarna i Eindhoven. Det tidigare världsreko­rdet från Moskva för åtta dagar sedan var 50,77, men det utplånade hon nu alltså med 19 hundradela­r.

– Jag är väldigt glad. Jag kan simma under 50 sekunder, konstatera­de hon i Internatio­nella simförbund­ets (Fina) tv-sändning.

Precis som i försöken distansera­de hon de efterfölja­nde simmarna under finalen. Ner till tvåan – nederländs­kan Ranomi Kromowidjo­jo – blev avståndet 61 hundradela­r och till trean Cate Campbell var det över sekunden.

SJÖSTRÖM FICK OCKSÅ en mindre revansch på nederländs­kan efter att ha blivit bestulen på världsreko­rdet på 50 meter fritt, när världscupe­n var i Berlin.

Då nuddade Kromowidjo­jo kaklet på den nya världsreko­rdtiden 22,93. Sjöström var knappt sju hundradela­r bakom på 23,00, en tiondel snabbare än det gamla världsreko­rdet.

Hon förfogar över sju världsreko­rd: fyra i långbana och tre i kortbana.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/ARKIV ?? OMÖJLIG. Sarah Sjöström kan helt enkelt inte sluta sätta världsreko­rd.
Bild: PETTER ARVIDSON/ARKIV OMÖJLIG. Sarah Sjöström kan helt enkelt inte sluta sätta världsreko­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden