Hallands Nyheter

Mysig stämning på Brottet innan Gessles konsert

- JOSEFINE FREJ kultur@hn.se

Strax innan klockan 18 på fredagskvä­llen var stämningen i kön till Gessles spelning på Brottet förväntans­full.

Redan före insläppet var det mysig, uppsluppen, stämning trots att solen höll sig borta och gråa moln sakta närmade sig badplatsen där grilldofte­n var lika närvarande som doften av nybakade kanelbulla­r i ingången till Ikea.

LÄNGST FRAM STOD Daniel och Victoria som köat i flera dagar. Därefter hade 48 personer skapat ett system för att platserna längst fram skulle bli rättvist fördelade. Var och en fick i ordning välja sin favoritpla­ts längs kravallsta­ketet längst framme vid scenen. Att springa fram till scen och snabbast väljer först är gammalt. Så gör man inte längre informerad­e en av vakterna vid entrén.

–Många här längst fram i kön följer Gessle på turnén och de gör likadant på varje ställe tror jag, sade han.

DESSA FEMTIO FÖRSTA var de som släpptes in först. När de väl var inne fick resten av publiken också komma in.

På en filt en bit från scen halvlåg Sven-åke Svensson från Åhus en liten stund efter insläppet. Tillsamman­s med sin fru, Britt-marie Steinberge­r, hade han kommit för att se Gessle live för första gången.

– Det har aldrig blivit av innan

”Barnen har aldrig varit med innan så det är jättekul att dela detta med dem. Vi kommer att få en toppenkväl­l.”

MONA BERGSTEN, Konsertbes­ökare från Värnamo

även om vi har följt honom sedan länge. Vi har spelat hans skivor och sett honom på tv många gånger, säger Sven-åke.

I PUBLIKEN TRÄFFADE vi på många som aldrig sett Gessle live förut. Bara en av alla vi pratade med var faktiskt från Halmstad och hade egna minnen av Brottet och Gesslekons­erter där.

– Jag har sett honom här en gång, på Mazarin-turnén, säger Niclas Sundén som fick biljetten till den här konserten av sin flickvän, Juhlia Warming.

– Jag ville ge honom något som vi kunde göra tillsamman­s och jag vet ju att han gillar Gessle så det kunde bli kul tyckte jag. Han blev glad så jag hoppas på en trevlig kväll.

VID 20-TIDEN VAR den officiella publiksiff­ran ännu inte fastställd men enligt arrangören har fler än 11 000 biljetter sålts i förväg.

I publikhave­t stod även Bertil Axelsson från Gislaved. Även han har följt Gessle sedan många år men aldrig sett honom live på scen. Tror han i alla fall.

– Var de med på Badrock? Det var jag och såg här på Brottet på 1990-talet. Jag är inte ute på konserter så ofta men jag försöker hitta guldkornen och jag har verkligen sett fram emot den här konserten, säger Bertil Axelsson.

MONA BERGSTEN FRÅN Värnamo hade tagit med sig sina tre barn till konserten. Hon har varit ett fan lnge och har varit på flera av hans konserter tidigare i olika konstellat­ioner.

– Barnen har aldrig varit med innan så det är jättekul att dela detta med dem. Vi kommer att få en toppenkväl­l, säger hon.

 ??  ?? GESSLE-FEST. Fler än 11000 personer kom till Brottet på fredagskvä­llen för att
GESSLE-FEST. Fler än 11000 personer kom till Brottet på fredagskvä­llen för att
 ?? Bild: PATRIK LJUNGMAN ?? se turné-stoppet i Halmstad där Gessle spelade låtar från sin solokarriä­r, Roxette och Gyllene Tider.
Bild: PATRIK LJUNGMAN se turné-stoppet i Halmstad där Gessle spelade låtar från sin solokarriä­r, Roxette och Gyllene Tider.
 ??  ?? SVEN-ÅKE SVENSSON, ÅHUS.
SVEN-ÅKE SVENSSON, ÅHUS.
 ??  ?? NICLAS SUNDÉN OCH JUHLIA WARMING, HALMSTAD.
NICLAS SUNDÉN OCH JUHLIA WARMING, HALMSTAD.
 ??  ?? MALIN OCH JONAS ISBERG, GÖTEBORG.
MALIN OCH JONAS ISBERG, GÖTEBORG.
 ??  ?? BERTIL AXELSSON, GISLAVED.
BERTIL AXELSSON, GISLAVED.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden