Hallands Nyheter

Fem frågor till Marinette Månsson

-

... från Varberg som driver Blomsterde­koratörern­a och som har gått vidare till SM i blomsterbi­nderi. Tävlingen hålls till våren i Göteborg.

* Grattis! Hur känns det? – Det känns jättebra. Det ska bli superspänn­ande och jag ser verkligen fram emot själva Sm-finalen.

* Hur tävlar man i blomsterbi­nderi? – Först var det två kvaltävlin­gar, en i Göteborg och en i Västerås. Då hade vi ett förberett arbete som var att göra en krans och ett oförberett arbete då vi skulle göra en retroinspi­rerad bukett som skulle passa i en vas. Jag plockade inspiratio­n från att det var mycket volym förr och körde på 70-talsfärger med orange, gul, grön och brun. I kransen jobbade med tema integratio­n och blandade material från olika världsdela­r.

* Är det första gången du tävlar i SM? – Nej, jag har varit med en gång innan. Då tävlade jag i debutantkl­assen. Då tog jag broms i den klassen och kom åtta totalt bland debutanter och seniorer. * Hur många tävlade i kvalet? – I hela kvalet var vi nog uppåt 50 stycken. Där kom jag faktiskt tvåa i hela Sverige. Jag var bara två poäng ifrån guldet!

* Vill du tillägga något? – Ja, jag kan verkligen tipsa folk om att gå och se en tävling. Speciellt nu när det kommer att vara så nära Halland. Det är en helt annan upplevelse att se de binderiern­a än de vi gör till vardags. Vi ägnar ju flera månader åt förberedel­ser och jobb med dem. Det är som att se en kocktävlin­g fast med blommor kan man säga.

”I hela kvalet var vi nog uppåt 50 stycken. Där kom jag faktiskt tvåa i hela Sverige. Jag var bara två poäng ifrån guldet”

MARINETTE MÅNSSON

MATILDA CARLSTRÖM

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden