Hallands Nyheter

Brattberg nära hålla nollan i lervälling­en

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

"När jag kom ut på planen så fick jag rena chocken"

JOHAN BRATTBERG

"Det är väl positivt att vi är svårslagna, men det är också negativt att vi har svårt att vinna matcher"

Han är framtiden i Falkenberg­s FF. Och när laget kryssade i lervälling­en på Myresjöhus Arena blev det superettan-debut. – Äntligen! Jag har väntat länge, även fast jag varit nära inhopp vid flera tillfällen, sa Johan Brattberg.

Cirka ett dygn före match fick 21-årige Johan Brattberg en hint om att det kunde bli spel mot Östers IF.

– Hampus (Nilsson) kom aldrig till träningen. Han var sjuk och de sa att jag kunde förbereda mig på att stå. Det var roligt att kunna förbereda sig och lagom nervöst, erkände Brattberg.

En frispark från Mattias Pavic nöp han tidigt i matchen.

– Den skulle nog ha gått utanför, men jag ville inte riskera något så tidigt i matchen. Det var lika bra att ta den och skönt att få göra ett ingripande direkt så man kom in i det.

Öster noterades för ytterligar­e två skott i första halvleken, men Brattberg hade koll på läget.

Det såg lovande ut för FFF som tog ledningen i 26:e minuten. Mahmut Özen, som sprang mil i den här matchen, serverade Richard Donkor fritt läge som lugnt och kyligt bredsidade in 1–0.

HASSE EKLUND tränare FFF

– Donkor öppnade den här matchen väldigt bra. Synd att han fick kliva av, sa Hasse Eklund.

RICHARD FICK EN spark på sitt ben – vilket sedan ledde till kramp.

Och det var fler som fick problem i FFF.

David Svensson kastade in handduken på uppvärmnin­gen när det högg till i ljumsken, men Tobias Karlsson tog rollen som pådrivare bredvid vikarieran­de kaptenen Tibor Joza.

Öster kom ut som ett mer hungrigt lag i andra halvlek.

Kvittering­en fixade Mattias Pavic framspelad av Jonathan Drott.

– Jag kan tycka att han fick vända upp lite väl ostört. Skottet i sig var inte så hårt, men det var geggigt vid målet och jag fick inget fäste. Men den var ändå för långt ut mot stolpen för att jag skulle kunna ta den, sa Johan Brattberg.

– Ett rätt så värdelöst resultat. Vi ville ha en trea och jag tycker vi har bra koll på dem. Det är sista kvarten som de blir mer desperata och sätter tryck, sa Hasse Eklund.

TRELLEBORG VANN TIDIGARE mot Åtvidaberg med 4-0 och tog strypgrepp om kvalplatse­n.

– Det är inte så att hoppet levt eller så, men det vore bra för oss att få göra en bra avslutning. Vi har lika många förluster i år som när vi gick upp i allsvenska­n, men vi har många fler oavgjorda, betonade Hasse Eklund och fortsatte:

– Det är väl positivt att vi är svårslagna, men det är också negativt att vi har svårt att vinna matcher.

– DET BLIR inget kval för oss nu. Det är tyvärr alltför många matcher som slutat oavgjort. För att sluta högre upp i superettan behöver man fler vinster, sa Johan Brattberg som förstås hoppas få chansen fler gånger – men med bättre underlag att spela på.

– När jag kom ut på planen så fick jag rena chocken. Men när jag väl blivit blöt på uppvärmnin­gen var det inte så farligt. Ibland får man skita ner sig...

 ?? Bilder: KRISTER ANDERSSON ?? STARTMAN. Johan Brattberg startade för första gången en superettan-match i FFF och det slutade med 1-1 borta mot Östers IF.
Bilder: KRISTER ANDERSSON STARTMAN. Johan Brattberg startade för första gången en superettan-match i FFF och det slutade med 1-1 borta mot Östers IF.
 ??  ?? MÅLSKYTT. Richard Donkor gav FFF ledningen med 1–0 men fick sedan utgå på grund av skada.
MÅLSKYTT. Richard Donkor gav FFF ledningen med 1–0 men fick sedan utgå på grund av skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden