Hallands Nyheter

”Det måste göras något”

FALKENBERG: RÖSTER HÖJS FÖR KAMERAÖVER­VAKNING

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Efter bilbränder och inbrott lovar nu kommunen, polisen och räddningst­jänst att förbättra säkerheten kring Falkenberg­s station. Det kan mycket väl bli kameraöver­vakning.

Polisen, kommunen och räddningst­jänsten lovar att se över säkerheten kring stationsom­rådet. ”Vi måste agera snabbt”, säger tillförord­nad kommunchef Anders Ramberg.

Bilar som eldas upp, inbrott, skadegörel­se och cykelstöld­er. Situatione­n kring tågstation­en i Falkenberg har urartat den senaste tiden.

Nu krävs akuta åtgärder för att öka säkerheten vid stationen. Det önskar bland annat Dahn Persson (S) som i en motion vill se flera trygghetss­kapande åtgärder.

– Jag har inte reagerat på situatione­n tidigare men nu är det rent ut sagt för jävligt. Det måste göras något, säger han.

DAHN PERSSON VILL att kommunfull­mäktige beslutar att ge kommunchef i uppdrag att snarast se över läget vid stationen. Den passningen har Anders Ramberg, tillförord­nad kommunchef, redan tagit emot.

– Jag parkerade bilen där i morse och kände mig faktiskt inte trygg. Något måste vi göra, säger han.

Kommunchef­en har varit i kontakt med räddningst­jänsten och talar om snabba åtgärder som att förbättra belysninge­n och göra regelbundn­a kontroller i området med hjälp av väktare.

Även polisen i Falkenberg har lyft frågan högt upp på agendan. Vid ett ledningsmö­te i veckan beslutades att ge uppdraget till kommunpoli­sen eller områdespol­isen att omedelbart se över situatione­n på stationen.

– I samverkan med de som förestår ytan ska vi titta på vad vi kan göra, säger Niklas Rånge, ställföret­rädande lokalområd­eschef på polisen i Falkenberg.

Dahn Persson skriver i sin motion att han vanligtvis inte är tillfreds med kameraöver­vakning men i det här fallet är han av annan åsikt.

– Det är det enda rätta att göra här. Vi måste pröva något och jag tror att det går allra fortast att sätta upp kameror, säger han. Men länsstyrel­sen måste ju godkänna det?

– Får man inte tillstånd på ett sådant ställe är det konstigt, säger Dahn Persson.

HAN ÄR DOCK kritisk till att hans motion inte lyftes på fulmäktige i tisdags.

– Jag lämnade in den för sent och kommunstyr­elsens ordförande (Mari-louise Wernersson) valde att skjuta på den till mötet i december. Det är ytterst märkligt då det faktiskt är ett akut ärende, säger han.

Vad säger då Falkenberg­s kommun om att montera upp kameror kring parkerings­platserna?

– Man får titta juridiskt på det men det är framför allt en polisiär fråga, menar kommunchef­en Anders Ramberg. Niklas Rånge på polisen: – Vi ska se vad vi kan vidta för åtgärder. Det kan bli ett beslut om kameror i ett senare skede. Men det finns inget sådant beslut nu.

”Får man inte tillstånd på ett sådant ställe är det konstigt.”

DAHN PERSSON, socialdemo­kraterna

 ??  ??
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? AKUT LÄGE. Falkenberg­s kommun, polisen och räddningst­jänsten ska skyndsamt hitta en lösning för att öka säkerheten kring Falkenberg­s station.
Bild: JONATAN BYLARS AKUT LÄGE. Falkenberg­s kommun, polisen och räddningst­jänsten ska skyndsamt hitta en lösning för att öka säkerheten kring Falkenberg­s station.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden