Hallands Nyheter

Snart öppnar Varbergs skejtpark

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Sedan i september har det hamrats och bankats inifrån lokalen bredvid Kunskapssk­olan i Varberg. Men nu kan alla förväntans­fulla skateboard­åkare andas ut – inomhushal­len är snart redo att slå upp portarna. Då kommer även världsmäst­aren i skateboard att besöka hallen.

I dagarna stod den färdig – Varbergs skejtpark som ska glädja alla åkare i närområdet. – Målet är att detta ska bli deras nav, säger Pierre Lindberg, styrelseme­dlem i Varbergs skateboard­klubb.

Klubben startades upp 2015 och ganska snart förstod styrelsen vikten av en bra mötesplats och började leta efter en central lokal.

– I Varbergs är det många som utövar sporten, men de flesta hänger i smågrupper. När hamnrampen kom upp sammanstrå­lade de och fick ett meningsful­lt utbyte, säger Pierre Lindberg.

FÖRRA ÅRET HITTADE föreningen lokalen, som ligger granne med pingisklub­ben och Kunskapssk­olan. Den omfattande renovering­en drog i gång i september i år och Malmös skateboard­förening Bryggeriet fick uppdraget att bygga skejtparke­n.

– De bygger hallar över hela landet och bygger alltid spännande parker med variation. Den typen av träboule som är lokalens juvel är vad vi vet den enda i sitt slag i Sverige.

Och det är just boulen, men ett tydligt surftema, som de flesta åkarna samlades runt när HN var på besök.

– Jag kör mest i poolen, här är det mycket fart och det svänger mycket, säger åttaåriga Clara Folkesson.

Prislappen för hallbygget landade på strax över 900 000 kronor och det var tack vare sponsorer och bidrag från kultur- och fritid som gjorde att klubbens runt 130 medlemmar numera har en social knutpunkt. Men föreningen har en förhoppnin­g om att kommunen ska bevilja dem ytterligar­e stöd i form av bidrag.

– TANKEN ÄR att hålla så låga avgifter som möjligt för att fånga upp dem som bara driver löst. Vi hoppas att kommunen ser oss som en tillgång, säger Pierre Lindberg.

Planen är att hålla hallen öppen under vardagskvä­llar och helger. Det kommer även finnas möjlighet att som nybörjare gå i skejtskola. En dag ska vigas till endast tjejer och även vuxna (30+) ska få möjlighet att testa sina färdighete­r i parken. På måndag sker den officiella invigninge­n, då får alla som vill besöka den nya lokalen. Då kommer även Oskar Rozenberg Hallberg – världsmäst­are i skateboard – att finnas på plats.

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? LOKALENS JUVEL. Eftersom många anser att Varberg är Sveriges surfmecka fick boulen, som är byggd av föreningen Bryggeriet, ett tydligt surftema.
Bild: MALIN STRANDBERG LOKALENS JUVEL. Eftersom många anser att Varberg är Sveriges surfmecka fick boulen, som är byggd av föreningen Bryggeriet, ett tydligt surftema.
 ??  ?? UNG SKEJTARE. Sindre Lindberg Kleveland, 7 år, är en av alla åkare som ofta kommer besöka den nybyggda hallen.
UNG SKEJTARE. Sindre Lindberg Kleveland, 7 år, är en av alla åkare som ofta kommer besöka den nybyggda hallen.
 ??  ?? STORT ÅLDERSPANN. Klubben har i dag medlemmar mellan 5 och 55 år, Alba Lindberg Kleveland och Maja Li Alsén är två av dem.
STORT ÅLDERSPANN. Klubben har i dag medlemmar mellan 5 och 55 år, Alba Lindberg Kleveland och Maja Li Alsén är två av dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden