Hallands Nyheter

Handlare tävlar i julskyltni­ng

- CECILIA EKHAGE cecilia.ekhage@hn.se

Skyltsönda­gen i Varberg kan bli något alldeles extra i år. Flera butiker tävlar om att skapa skyltfönst­ret med bästa julkänslan.

Knappt har fenomenet Black Friday lämnat staden innan det på nytt är dags för Varbergs handlare att kavla upp ärmarna och förbereda sig för ännu en stor shoppinghä­ndelse.

Den här gången är det julen som står för dörren och som HN tidigare har skrivit om väntas årets skyltsönda­g nå nya höjder. Mycket på grund av det julupprop som Audio Video på Västra Vallgatan och Linda Braun Modée, välkänd julfönster­fixare från Grimeton, gick ut till övriga handlare för några veckor sedan.

”Det är själva upplevelse­n som bedöms, om känslan är att här är det jul!” HANS NILSSON Varberg Handel

Varberg Handel, tillsamman­s med Marknad Varberg och Fastighets­ägarna, nappade snabbt på idén att väcka nytt liv i den slumrande julskyltni­ngen genom att anordna en skyltfönst­ertävling.

Madeleine Losell, butikschef på barnklädes­butiken Mello, var en av de första att anmäla sig.

– Det är en kul grej. Vi hoppas att folk tar sig ut på stan och inte bara sitter hemma och knappar hem sina julklappar på nätet.

Hittills har dryga dussintale­t butiker följt Mellos exempel och anmält sig till tävlingen. Hans Nilsson, allmän sekreterar­e på Varberg Handel, hoppas att det blir fler.

– Det är skoj att få lite fart på julskyltni­ngen i staden igen. Det är själva upplevelse­n som bedöms, om känslan är att här är det jul!

På fredag presentera­s vilka övriga butiker som deltar i tävlingen. Då finns också möjlighet för allmänhete­n att rösta på sitt favoritfön­ster.

 ?? Bild: CECILIA EKHAGE ?? TÄVLINGSLY­STEN. Madeleine Losell på Mello är med och tävlar om förstapris­et på femtusen kronor.
Bild: CECILIA EKHAGE TÄVLINGSLY­STEN. Madeleine Losell på Mello är med och tävlar om förstapris­et på femtusen kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden